+

Για τα Κανελόνια σε Σάλτσα Κρέμας και Τρούφα

  1. Για τα Κανελόνια σε Σάλτσα Κρέμας και Τρούφα

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το μοσχαρίσιο και το χοιρινό κιμά μέχρι να ιδρώσουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε ζωμό, καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει για 1 ώρα. Σοτάρουμε το λαρδί μέχρι να πάρει χρώμα, χύνουμε το περιττό λίπος και το προσθέτουμε στο μαγειρεμένο κιμά. Σε βραστό αλατισμένο νερό μπλανσάρουμε τα κανελόνια μέχρι να μαλακώσουν και τα τοποθετούμε σε νερό με πάγο για να σπάσουμε την βράση. Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες. Σε κατσαρόλα προσθέτουμε την κρέμα με τον υπόλοιπο ζωμό και αφήνουμε να γλασάρει. Στο τέλος προσθέτουμε την τρούφα. Γεμίζουμε τα κανελόνια με τον κιμά και στη συνέχεια, προσθέτουμε τη μπεσαμέλ και ψήνουμε για 6-7 λεπτά. Προσθέτουμε το τυρί και αφήνουμε να πάρουν χρώμα.
  2. Για την Παρουσίαση

    Τοποθετούμε σε βαθύ πιάτο 3 τεμ. κανελόνια, προσθέτουμε την σάλτσα κρέμας και ντεκοράρουμε με την τρούφα.
+