Κερκυραϊκό Τσιγαρέλι με Σουπιά
Η Κέρκυρα απογειώνει τη γεύση και προτείνει ένα πιάτο σκέτη ζωγραφιά!

Συστατικά
Κερκυραϊκό Τσιγαρέλι με Σουπιά
−
+
€0.0
Για τη σουπιά
Ελαιόλαδο
/ml
100.0 ml
0%
Κρεμμύδια
/τεμ.
2.0 τεμ.
0%
Σουπιές, καθαρισμένες
/γρ
100.0 γρ
0%
Κόκκινη καυτερή πιπεριά
/τεμ.
1.0 τεμ.
0%
Φρέσκα Κρεμμυδάκια
/τεμ.
4.0 τεμ.
0%
Πράσο
/τεμ.
1.0 τεμ.
0%
Knorr Primerba Πάστα Σκόρδο 340 gr
/γρ
10.0 γρ
0%

Για το τσιγαρέλι
Ελαιόλαδο
/ml
100.0 ml
0%
Χόρτα Εποχής
/kg
2.5 kg
0%
Μάραθος
/γρ
0.0 γρ
0%
Άνηθος
/γρ
0.0 γρ
0%
Μυρώνια
/γρ
0.0 γρ
0%
Φρέσκος δυόσμος
/γρ
0.0 γρ
0%
Μαϊντανός (φρέσκος)
/γρ
0.0 γρ
0%
Πάπρικα γλυκιά
/γρ
5.0 γρ
0%
Σπετσερικό
/γρ
3.0 γρ
0%
Knorr Ζωμός Λαχανικών σε Σκόνη 1,25 kg
/γρ
20.0 γρ
0%

Αλάτι
/γρ
0.0 γρ
0%
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
/γρ
0.0 γρ
0%
Για το σπετσερικό
Κανέλα
/γρ
0.0 γρ
0%
Γαρύφαλλο
/τεμ.
0.0 τεμ.
0%
Μπαχάρι
/γρ
0.0 γρ
0%
Πάπρικα γλυκιά
/γρ
0.0 γρ
0%
Πιπέρι καγιέν
/γρ
0.0 γρ
0%
Μοσχοκάρυδο
/γρ
0.0 γρ
0%
Μαύρο Πιπέρι
/γρ
0.0 γρ
0%
/
Για τη σουπιά
-
Ελαιόλαδο 100.0 ml
-
Κρεμμύδια 2.0 τεμ.
-
Σουπιές, καθαρισμένες 100.0 γρ
-
Κόκκινη καυτερή πιπεριά 1.0 τεμ.
-
Φρέσκα Κρεμμυδάκια 4.0 τεμ.
-
Πράσο 1.0 τεμ.
Για το τσιγαρέλι
-
Ελαιόλαδο 100.0 ml
-
Χόρτα Εποχής 2.5 kg
-
Μάραθος
-
Άνηθος
-
Μυρώνια
-
Φρέσκος δυόσμος
-
Μαϊντανός (φρέσκος)
-
Πάπρικα γλυκιά 5.0 γρ
-
Σπετσερικό 3.0 γρ
-
Αλάτι
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σπετσερικό
-
Κανέλα
-
Γαρύφαλλο
-
Μπαχάρι
-
Πάπρικα γλυκιά
-
Πιπέρι καγιέν
-
Μοσχοκάρυδο
-
Μαύρο Πιπέρι
Στάδια εκτέλεσης
-
Για τη σουπιά
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το πράσο. Κόβουμε τη σουπιά σε κομμάτια. Σε πλασωτέ, σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο το ξερό, το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το πράσο και την πιπερίτσα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 5 λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε τη σουπιά και σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. -
Για το τσιγαρέλι
Σε μια άλλη κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε στο άλλο μισό ελαιόλαδο τα χόρτα (π.χ. σπανάκι, σέσκουλα, ζοχοί, βλήτα, καυκαλίθρες) μαζί με τα ¾ από την ποσότητα των μυρωδικών για περίπου 5 λεπτά. Για το μείγμα των μυρωδικών, χρησιμοποιούμε και ανακατεύουμε υλικά από 1/2 μάτσο από το καθένα μυρωδικό. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας με τη σουπιά μέσα στα χόρτα και αλατίζουμε. Έπειτα, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών (υπολογίζουμε 20gr Knorr ζωμός λαχανικών για ένα λίτρο νερό) μέχρι να καλύψει τα χόρτα και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά ώστε να μαλακώσει η σουπιά. Τέλος, προσθέτουμε την πάπρικα, το σπετσερικό και τα υπόλοιπα φρέσκα μυρωδικά που είχαμε κρατήσει και σερβίρουμε. -
Για το σπετσερικό
Για το σπετσερικό αναμειγνύουμε τα μπαχαρικά σε σκόνη – όλα τα μπαχαρικά στην ίδια ποσότητα.