Menu
+

Για τα κεφτεδάκια

  • Μοσχαρίσιος κιμάς (από ελιά) 500.0 γρ
  • Κρεμμύδι 1.0 τεμ.
  • Αυγό 1.0 τεμ.
  • Ελαιόλαδο 50.0 γρ
  • Πεκορίνο Αμφιλοχίας 50.0 γρ
  • Πάνκο 80.0 γρ

Για τη σάλτσα

  • Ελαιόλαδο
  • Κρεμμύδι κομμένο μπρινουάζ 1.0 τεμ.
  • Λευκό κρασί 80.0 ml
  • Πορτοκάλια 2.0 τεμ.
  • Κύμινο 5.0 γρ
  • Ξύσμα λεμονιού 1.0 τεμ.
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  1. Για τα κεφτεδάκια

    Περνάμε το κρεμμύδι στο μπλέντερ και αφού το στείψουμε πάρα πολύ καλά, τοποθετούμε σε μπασίνα όλα τα υλικά και ομογενοποιούμε. Φτιάχνουμε ομοιόμορφα μικρά κεφτεδάκια και τοποθετούμε στο ψυγείο για να σφίξουν. Πρόταση: Προτιμάμε ο κιμάς να είναι μια φορά περασμένος ενώ εναλλακτικά του πάνκο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γαλέτα.
  2. Για τη σάλτσα

    Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την τομάτα, τον ζωμό και δίνουμε μια βράση. Έπειτα προσθέτουμε τον χυμό των πορτοκαλιών, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά καθώς επίσης και τα κεφτεδάκια αφού πρώτα τα έχουμε αλευρώσει (με αυτό θα πετύχουμε καλό χύλωμα στην σάλτσα μας ). Τέλος, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να είναι έτοιμα τα κεφτεδάκια και να έχει γλασάρει η σάλτσα μας.

  3. Για συνοδευτικό

    Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με τσιπς πατάτας , πουρέ μελιτζάνας ή ακόμα και σπαγγέτι, για μια πιο ιταλική προσέγγιση.