+

Κοτόπουλο

  • Κοτόπουλα καλής ποιότητας 3 τεμ.

Σάλτσα

  • Φυτικό λάδι 30 γρ
  • Ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 80 γρ
  • Σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο 2 τεμ.
  • Μανιτάρια αρωματισμένα με γλυκάνισο (ή μικρά λευκά μανιτάρια) 250 γρ
  • Σιτάκε 150 γρ
  • Λευκό κρασί 100 ml
  • Φρέσκα μυρωδικά, ψιλοκομμένο εστραγκόν

Λάδι πράσου

  • Φυτικό λάδι 300 γρ
  • Πράσα μόνο το λευκό μέρος 250 γρ

Λαχανικά

  1. Κοτόπουλο

    Αλατοπιπερώνουμε τα κοτόπουλα και τα ψήνουμε στη σχάρα ή στον φούρνο. Αφαιρούμε τα πόδια και χωρίζουμε το μπούτι από το κοπανάκι. Κρατάμε τα πόδια για τη σάλτσα και κρατούμε τα φιλέτα στο κόκαλο και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 120°C έως ότου ροδίσουν
  2. Σάλτσα

    Σωτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο λάδι. Σβήνουμε με λευκό κρασί και το αφήνουμε και να εξατμιστεί έως ότου μείνει το 1/4 . Προσθέτουμε τη σάλτσα demi-glace και την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε τα καρυκεύματα. Προσθέτουμε τα πόδια του κοτόπουλου και σιγοβράζουμε έως ότου το κρέας φύγει από το κόκαλο. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από τη σάλτσα και το κρατάμε ζεστό. Ολοκληρώνουμε τη σάλτσα χτυπώντας την σε μπλέντερ.Σωτάρουμε τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε τα στη σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο εστραγκόν.
  3. Λάδι πράσου

    Βάζουμε το λάδι να κάψει έως ότου φτάσει στους 60°C. Καθαρίζουμε και κόβουμε το πράσινο μέρος του πράσου. Τα χτυπάμε στο μπλέντερ και τα στραγγίζουμε με ένα λεπτό σουρωτήρι. Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Λαχανικά

    Καθαρίζουμε τη μαραθόριζα και την ζεματάμε, σιγοβράζουμε με λίγο βούτυρο προτού την σερβίρουμε. Καθαρίζουμε το μικρό πράσο και το σιγοβράζουμε μαζί με τον ζωμό κοτόπουλου και το με λίγο βούτυρο. Κόβουμε στη μέση τα κόκκινα κρεμμύδια και τα ροδίζουμε σε ένα ρηχό ταψί με ελαιόλαδο.
+