+

Για τη Σάλτσα Σόγια-Μέλι

Για τα Λαχανικά και το Κοτόπουλο

  • Ηλιέλαιο 40 ml
  • Κοτόπουλο φιλέτο, σε λεπτές φέτες 300 γρ
  • Καρότο ζουλιέν 160 γρ
  • Μπρόκολο καθαρισμένο 60 γρ
  • Κρεμμύδι εμινσέ 120 γρ
  • Κρεμμύδι φρέσκο, πλάγιες φέτες 30 γρ
  • Πιπεριές κόκκινες ζουλιέν 50 γρ
  • Πιπεριές κίτρινες, ζουλιέν 50 γρ
  • Τζίντζερ ψιλοκομμένο 10 γρ
  • Ψιλοκομμένο σκόρδο 10 γρ
  • Σάλτσα σόγια- μέλι 200 γρ
  1. Για τη Σάλτσα Σόγια-Μέλι

    Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και το φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Προσθέτουμε κορν φλάουρ ανακατεύοντας με ένα σύρμα, ώστε να ενσωματωθεί στη σάλτσα. Βράζουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια, σουρώνουμε με σήτα.
  2. Για τα Λαχανικά και το Κοτόπουλο

    Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το ηλιέλαιο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και τις πιπεριές. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα τα λαχανικά και να μαλακώσουν τόσο, ώστε να παραμείνουν και λίγο τραγανά. Προσθέτουμε το μπρόκολο και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο και μόλις βγάλουν τα αρώματά τους, ρίχνουμε τη σάλτσα σόγια-μέλι στο τηγάνι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ και τοποθετούμε ένα άλλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε την υπόλοιπη ποσότητα ηλιελαίου. Αλατίζουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και να ψηθεί εσωτερικά. Σερβίρουμε με τα λαχανικά και συνοδεύουμε με noodles αν και εφόσον το επιθυμούμε.
+