+

Για το Κοτόπουλο με Μανιτάρια του Δάσους και Τρούφα

  • Μπούτι κοτόπουλο 4 τεμ.
  • Στήθος κοτόπουλο 4 τεμ.
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Μπέικον 200 γρ
  • Εσαλότ, κομμένα σε τέταρτα 200 γρ
  • Μανιτάρια του Δάσους φρέσκα ή αντίστοιχα αφυδατωμένα 500 γρ
  • Βούτυρο 50 γρ
  • Κρασί Πόρτο 50 γρ
  • Εστραγκόν φρέσκο
  • Τρούφα φρέσκια 15 γρ
  1. Για το Κοτόπουλο με Μανιτάρια του Δάσους και Τρούφα

    Καρυκεύουμε το κοτόπουλο με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και στη συνέχεια το σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουμε ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το μπέικον, μέχρι να γίνει τραγανό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Τέλος, προσθέτουμε και το κοτόπουλο. Στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε το κοτόπουλο, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό, την κρέμα και το εστραγκόν. Προσθέτουμε τη σάλτσα στο κοτόπουλο και βράζουμε για 10-15 λεπτά.

    Σερβίρουμε και ντεκοράρουμε με την τρούφα.

+