Menu
+

Για το Κοτόπουλο με Μανιτάρια του Δάσους και Τρούφα

  • Μπούτι κοτόπουλο 4.0 τεμ.
  • Στήθος κοτόπουλο 4.0 τεμ.
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Μπέικον 200.0 γρ
  • Εσαλότ, κομμένα σε τέταρτα 200.0 γρ
  • Μανιτάρια του Δάσους φρέσκα ή αντίστοιχα αφυδατωμένα 500.0 γρ
  • Βούτυρο 50.0 γρ
  • Κρασί Πόρτο 50.0 γρ
  • Εστραγκόν φρέσκο
  • Τρούφα φρέσκια 15.0 γρ
  • Ελαιόλαδο
  • Κρέμα γάλακτος 200.0 γρ
  1. Για το Κοτόπουλο με Μανιτάρια του Δάσους και Τρούφα

    Καρυκεύουμε το κοτόπουλο με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και στη συνέχεια το σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουμε ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το μπέικον, μέχρι να γίνει τραγανό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Τέλος, προσθέτουμε και το κοτόπουλο. Στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε το κοτόπουλο, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό, την κρέμα και το εστραγκόν. Προσθέτουμε τη σάλτσα στο κοτόπουλο και βράζουμε για 10-15 λεπτά.

    Σερβίρουμε και ντεκοράρουμε με την τρούφα.