+

Εκτέλεση

  1. Εκτέλεση

    Αλατίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές του.

    Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου και σοτάρουμε το κοτόπουλο, μέχρι να πάρει καλό χρώμα απ' όλες τις πλευρές. Το κρατάμε σε μια άκρη και καθαρίζουμε τα λίπη από την κατσαρόλα.

    Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το φινόκιο.

    Μόλις αρχίσει να μυρίζει προσθέτουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί. Βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

    Προσθέτουμε τον ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τη λουΐζα και την φλούδα του λεμονιού.

    Τοποθετούμε το μίγμα με τα λαχανικά σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Σκεπάζουμε καλά και μαγειρεύουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς C μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μαγειρευτεί το κοτόπουλο. Βγάζουμε από το φούρνο και ελέγχουμε αν έχουν μαγειρευτεί τα λαχανικά και το κοτόπουλο. Ολοκληρώνουμε προσθέτοντας την φρέσκια ρίγανη, το φρέσκο κρεμμύδι και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

+