+

Για το Κοτόπουλο

Για τη Σάλτσα

Για το Ψωμί - Πίτα

  • Masarepa (αλεύρι απο καλαμπόκι) 125 γρ
  • Ζεστό νερό 125 γρ
  • Βούτυρο 30 γρ
  • Αλάτι

Για τη Παρουσιάση

  • Αβοκάντο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • Κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο
  1. Για το Κοτόπουλο


    Βράζουμε το κοτόπουλο στο ζωμό ( 1 λίτρο έτοιμο προϊόν) για 30-40 λεπτά, στη συνέχεια το κρυώνουμε και το ψιλοκόβουμε
  2. Για τη Σάλτσα

    Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι στο σπορέλαιο και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 3 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την τομάτα, το σκόρδο και τη πικάντικη σάλτσα με τσίλι και τομάτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 8 λεπτά. Αρωματίζουμε με το κύμινο και τους σπόρους Annatto, καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σιγοβράζουμε για 3-5 λεπτά, μέχρι να γλασάρει η σάλτσα μας.

  3. Για το Ψωμί - Πίτα

    Συνδυάζουμε το αλεύρι με το νερό, το αλάτι και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να πάρουμε μια ωραία ζύμη. Ξεκουράζουμε για 5 λεπτά τουλάχιστον. Στη συνέχεια, κόβουμε σε 2 μπάλες, τοποθετούμε σε πλαστική σακούλα και αφήνουμε να ξεκουραστεί.
    Βουτυρώνουμε την επιφάνεια ενός τηγανιού και με τη βοήθεια των χεριών μας ανοίγουμε το ζυμάρι και ψήνουμε για 3 λεπτά την κάθε πλευρά.
  4. Για τη Παρουσιάση

    Τοποθετούμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο στο Arepas και το περιχύνουμε με την σάλτσα Hogao. Ντεκοράρουμε με το αβοκάντο και το φρέσκο κόλιανδρο.

+