Κοτόπουλο σε Ψωμί Arepa Αρωματισμένο με Σάλτσα Hogao από την Κολομβία
H σάλτσα Hogao αποτελεί ένα απο τα βασικά συστατικά της Κολομβιανής κουζίνας και συνήθως συνοδεύει ψωμί Arepa, ρύζι και κρέας.

Συστατικά
Κοτόπουλο σε Ψωμί Arepa Αρωματισμένο με Σάλτσα Hogao από την Κολομβία
−
+
€0.0
Για το Κοτόπουλο
Κοτόπουλο φιλέτο
/γρ
400.0 γρ
0%
Knorr Ζωμός Κότας σε Σκόνη 1 kg
/γρ
0.0 γρ
0%

Για τη Σάλτσα
Φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένο το πράσινο μέρος
/τεμ.
3.0 τεμ.
0%
Σπορέλαιο
/γρ
40.0 γρ
0%
Ψιλοκομμένη τομάτα
/γρ
250.0 γρ
0%
Knorr Πικάντικη Σάλτσα με Τσίλι και Τομάτα 1 lt
/γρ
50.0 γρ
0%

Knorr Primerba Πάστα Σκόρδο 340 gr
/γρ
5.0 γρ
0%

Κύμινο
/γρ
5.0 γρ
0%
Αλάτι
/γρ
0.0 γρ
0%
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
/γρ
0.0 γρ
0%
Σπόρους Annatto
/γρ
2.0 γρ
0%
Για το Ψωμί - Πίτα
Masarepa (αλεύρι απο καλαμπόκι)
/γρ
125.0 γρ
0%
Ζεστό νερό
/γρ
125.0 γρ
0%
Βούτυρο
/γρ
30.0 γρ
0%
Αλάτι
/γρ
0.0 γρ
0%
Για τη Παρουσιάση
Αβοκάντο, κομμένο σε μικρά καρέ
/γρ
0.0 γρ
0%
Κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο
/γρ
0.0 γρ
0%
/
Για το Κοτόπουλο
-
Κοτόπουλο φιλέτο 400.0 γρ
Για τη Σάλτσα
-
Φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένο το πράσινο μέρος 3.0 τεμ.
-
Σπορέλαιο 40.0 γρ
-
Ψιλοκομμένη τομάτα 250.0 γρ
-
Κύμινο 5.0 γρ
-
Αλάτι
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Σπόρους Annatto 2.0 γρ
Για το Ψωμί - Πίτα
-
Masarepa (αλεύρι απο καλαμπόκι) 125.0 γρ
-
Ζεστό νερό 125.0 γρ
-
Βούτυρο 30.0 γρ
-
Αλάτι
Για τη Παρουσιάση
-
Αβοκάντο, κομμένο σε μικρά καρέ
-
Κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο
Στάδια εκτέλεσης
-
Για το Κοτόπουλο
Βράζουμε το κοτόπουλο στο ζωμό (1 λίτρο έτοιμο προϊόν) για 30-40 λεπτά, στη συνέχεια το κρυώνουμε και το ψιλοκόβουμε. -
Για τη Σάλτσα
Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι στο σπορέλαιο και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 3 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την τομάτα, το σκόρδο και την Πικάντικη Σάλτσα με Τσίλι και Τομάτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 8 λεπτά. Αρωματίζουμε με το κύμινο και τους σπόρους Annatto, καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σιγοβράζουμε για 3-5 λεπτά, μέχρι να γλασάρει η σάλτσα μας. -
Για το Ψωμί - Πίτα
Συνδυάζουμε το αλεύρι με το νερό, το αλάτι και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να πάρουμε μια ωραία ζύμη. Ξεκουράζουμε για 5 λεπτά τουλάχιστον. Στη συνέχεια, κόβουμε σε 2 μπάλες, τοποθετούμε σε πλαστική σακούλα και αφήνουμε να ξεκουραστεί.Βουτυρώνουμε την επιφάνεια ενός τηγανιού, με τη βοήθεια των χεριών μας ανοίγουμε το ζυμάρι και ψήνουμε για 3 λεπτά την κάθε πλευρά. -
Για τη Παρουσιάση
Τοποθετούμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο στο Arepas και το περιχύνουμε με την σάλτσα Hogao. Ντεκοράρουμε με το αβοκάντο και το φρέσκο κόλιανδρο.