Κοτόπουλο σε Ψωμί Arepa Αρωματισμένο με Σάλτσα Hogao από την Κολομβία
H σάλτσα Hogao αποτελεί ένα απο τα βασικά συστατικά της Κολομβιανής κουζίνας και συνήθως συνοδεύει ψωμί Arepa, ρύζι και κρέας.

Συστατικά
Για το Κοτόπουλο
-
Κοτόπουλο φιλέτο 400 γρ
Για τη Σάλτσα
-
Φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένο το πράσινο μέρος 3 τεμ.
-
Σπορέλαιο 40 γρ
-
Ψιλοκομμένη τομάτα 250 γρ
-
Κύμινο 5 γρ
-
Αλάτι
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Σπόρους Annatto 2 γρ
Για το Ψωμί - Πίτα
-
Masarepa (αλεύρι απο καλαμπόκι) 125 γρ
-
Ζεστό νερό 125 γρ
-
Βούτυρο 30 γρ
-
Αλάτι
Για τη Παρουσιάση
-
Αβοκάντο, κομμένο σε μικρά καρέ
-
Κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο
Στάδια εκτέλεσης
-
Για το Κοτόπουλο
Βράζουμε το κοτόπουλο στο ζωμό (1 λίτρο έτοιμο προϊόν) για 30-40 λεπτά, στη συνέχεια το κρυώνουμε και το ψιλοκόβουμε. -
Για τη Σάλτσα
Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι στο σπορέλαιο και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 3 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την τομάτα, το σκόρδο και την Πικάντικη Σάλτσα με Τσίλι και Τομάτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 8 λεπτά. Αρωματίζουμε με το κύμινο και τους σπόρους Annatto, καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σιγοβράζουμε για 3-5 λεπτά, μέχρι να γλασάρει η σάλτσα μας. -
Για το Ψωμί - Πίτα
Συνδυάζουμε το αλεύρι με το νερό, το αλάτι και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να πάρουμε μια ωραία ζύμη. Ξεκουράζουμε για 5 λεπτά τουλάχιστον. Στη συνέχεια, κόβουμε σε 2 μπάλες, τοποθετούμε σε πλαστική σακούλα και αφήνουμε να ξεκουραστεί. Βουτυρώνουμε την επιφάνεια ενός τηγανιού, με τη βοήθεια των χεριών μας ανοίγουμε το ζυμάρι και ψήνουμε για 3 λεπτά την κάθε πλευρά. -
Για τη Παρουσιάση
Τοποθετούμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο στο Arepas και το περιχύνουμε με την σάλτσα Hogao. Ντεκοράρουμε με το αβοκάντο και το φρέσκο κόλιανδρο.