Κοτόπουλο Fettuccine Alfredo
Μία συνταγή που αρέσει σε όλους και είναι γι’ αυτούς που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τα μακαρόνια από το κρέας.

Συστατικά
Κοτόπουλο Fettuccine Alfredo
Για τα fettuccine & το κοτόπουλο
Για τα μανιτάρια & την κρέμα

Για τα fettuccine & το κοτόπουλο
-
Φιλέτο κοτόπουλο 450.0 γρ
-
Πάστα fettuccine 200.0 γρ
-
Βούτυρο 20.0 γρ
-
Ελαιόλαδο 50.0 ml
Για τα μανιτάρια & την κρέμα
-
Βούτυρο
-
Αλάτι
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Μαϊντανός ψιλοκομμένος 10.0 γρ
-
Κρέμα 250.0 γρ
-
Γάλα 250.0 ml
-
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1.0 τεμ.
-
Μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε τέταρτα 200.0 γρ
Στάδια εκτέλεσης
-
Για τα fettuccine & το κοτόπουλο
Βράζουμε τα fettuccine σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο ζουλιέν και το καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια σοτάρουμε σε ελαιόλαδο με βούτυρο. Απομακρύνουμε από το τηγάνι και διατηρούμε το κοτόπουλο σε ζεστό μέρος.
-
Για τα μανιτάρια & την κρέμα
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα τελειώνοντας με το σκόρδο.
Σε διαφορετικό τηγάνι τοποθετούμε την κρέμα με το γάλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά και μετά προσθέτουμε το κοτόπουλο, τον μαϊντανό και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι.
Τελειώνουμε προσθέτοντας την πάστα και σερβίρουμε αμέσως.