+

Για τη σούπα

  • Νερό 2500 ml
  • Καρότo κομμένο σε κύβους 200 γρ
  • Κοτόπουλο στήθος κομμένο ζουλιέν (χωρίς πέτσα και κόκκαλα) 200 γρ
  • Μαϊντανός (φρέσκος) 2 γρ
  • Ελαιόλαδο 20 ml
  • Ρύζι μπασμάτι 70 γρ
  • Πράσα, κομμένα σε κύβους 200 γρ

Αυγολέμονο

  • Χυμός λεμονιού 70 γρ
  • Αυγό 4 τεμ.
  1. Για τη σούπα

    Ζεσταίνουμε το λάδι, ρίχνουμε τα καρότα και τα πράσα για 4-5 λεπτά και στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι.

    Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου. Προσθέτουμε το ζωμό στα λαχανικά και τα φέρνουμε σε βράση.

    Μαγειρεύουμε για 12-15 λεπτά, αφαιρούμε από τη θερμότητα και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε μέσα και το μαγειρεμένο κοτόπουλο.

  2. Αυγολέμονο

    Ανακατεύουμε το αυγό με το χυμό λεμονιού.

    Αφαιρούμε τη σούπα από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο μέσα στο μείγμα. Σερβίρουμε μέσα σε μπολ και γαρνίρουμε με μαϊντανό.

+