Κοτόσουπα Αυγολέμονο
Αγαπημένο, κλασικό πιάτο, αυτή η κοτόσουπα με αυγολέμονο είναι για κάθε εποχή του χρόνου! Κάνετε την κοτόσουπα ένα γκουρμέ πιάτο!

Συστατικά
Κοτόσουπα Αυγολέμονο
Για τη σούπα

Αυγολέμονο
Για τη σούπα
-
Νερό 2500.0 ml
-
Καρότo κομμένο σε κύβους 200.0 γρ
-
Κοτόπουλο στήθος κομμένο ζουλιέν (χωρίς πέτσα και κόκκαλα) 200.0 γρ
-
Μαϊντανός (φρέσκος) 2.0 γρ
-
Ελαιόλαδο 20.0 ml
-
Ρύζι μπασμάτι 70.0 γρ
-
Πράσα, κομμένα σε κύβους 200.0 γρ
Αυγολέμονο
-
Χυμός λεμονιού 70.0 γρ
-
Αυγό 4.0 τεμ.
Στάδια εκτέλεσης
-
Για τη σούπα
Ζεσταίνουμε το λάδι, ρίχνουμε τα καρότα και τα πράσα για 4-5 λεπτά και στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι.
Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου. Προσθέτουμε το ζωμό στα λαχανικά και τα φέρνουμε σε βράση.
Μαγειρεύουμε για 12-15 λεπτά, αφαιρούμε από τη θερμότητα και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε μέσα και το μαγειρεμένο κοτόπουλο.
-
Αυγολέμονο
Ανακατεύουμε το αυγό με το χυμό λεμονιού.
Αφαιρούμε τη σούπα από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο μέσα στο μείγμα. Σερβίρουμε μέσα σε μπολ και γαρνίρουμε με μαϊντανό.