Menu
+

Για το κουνουπίδι

  • Κουνουπίδι 1.0 τεμ.
  • Αυγό 1.0 τεμ.
  • Τυρί τσένταρ
  • Κορν φλάουρ 20.0 γρ
  • Ελαιόλαδο 20.0 ml
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Βούτυρο 125.0 γρ

Για τα ποσέ αυγά

Παρουσίαση

  • Προσούτο 4.0 τεμ.
  • Chives
  • Πάπρικα
  1. Για το κουνουπίδι

    Τρίψτε το κουνουπίδι σε τρίφτη μέχρι να τεμαχιστεί. Προσθέστε σε ένα μεσαίο μπολ και ρίξτε το αυγό. Στη συνέχεια προσθέστε ψιλοκομμένο τσένταρ και Κορν Φλάουρ και αλατοπιπερώστε.

    Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Έπειτα, προσθέτουμε κουταλιές από το μείγμα του κουνουπιδιού και πλάθουμε σε μπιφτέκια. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό (5 λεπτά). Στη συνέχεια αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε 5 λεπτά ακόμη. 

  2. Για τα ποσέ αυγά

    Βράζετε μια κατσαρόλα με νερό και στη συνέχεια χαμηλώνετε σε χαμηλή φωτιά. Δημιουργήστε μια δίνη ανακατεύοντας το νερό και στη συνέχεια ρίξτε 1 αυγό. Αφήστε το να μαγειρευτεί για 3 λεπτά και έπειτα το μεταφέρετε με μια τρυπητή κουτάλα σε μια χαρτοπετσέτα. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα αυγά.


    Στη συνέχεια παρασκευάστε την ολλανδέζ βάσει των προδιαγραφών και ψήνετε και το μπέικον.

  3. Παρουσίαση

    Σερβίρουμε πάνω στο κουνουπίδι τη μαγιονέζα, το προσούτο και το αυγό ποσέ, τελειώνουμε με τη σάλτσα ολλανδέζ την πάπρικα και το ψιλοκομμένο chives