Menu
+

Για την πίτα

  • Ελαιόλαδο
  • Φύλλο χωριάτικο ( για πίτες και για μπακλαβά )
  1. Για τη γέμιση

    Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το κρέας με τη μαγιονέζα, τη γραβιέρα, το θρυμματισμένο ανθότυρο, το φρέσκο κρεμμύδι, τις λιαστές ντομάτες και το θυμάρι.
  2. Για την πίτα

    Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί και απλώνουμε το πρώτο φύλλο έτσι ώστε να εφάπτεται σε όλα τα σημεία, στον πάτο και στα τοιχώματα του σκεύους, φροντίζοντας να προεξέχει από την επιφάνειά του. Το λαδώνουμε και τοποθετούμε από πάνω άλλα δύο φύλλα με τον ίδιο τρόπο λαδώνοντας τα ένα-ένα. Στην επιφάνεια του τρίτου φύλλου στρώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και διπλώνουμε μέσα τις άκρες των φύλλων. Απλώνουμε από πάνω 4 φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο λαδώνοντάς τα κι αυτά ένα-ένα και σπρώχνουμε τις άκρες να μπουν μέσα.
  3. Εκτέλεση

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C μέχρι να πάρει ένα ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα, για 45 λεπτά περίπου.