Menu

Συστατικά

+

Για τις κροκέτες

  • Ωριμο αβοκάντο 3.0 τεμ.
  • Λάιμ (χυμός και Ζεστ) 1.0 τεμ.
  • Αλεύρι Αμυγδάλου 30.0 γρ
  • Νιφάδες τσίλι 3.0 γρ
  • Ψιλοτριμμένη παρμεζάνα 120.0 γρ
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το Dressing

Για το σερβίρισμα

  • Τσίλι σε σκόνη 3.0 γρ
  • Λάιμ (χυμός και Ζεστ) 1.0 τεμ.

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για τις κροκέτες

    Καθαρίζουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού τα αβοκάντο και τα τοποθετούμε σε μπασίνα μαζί με το ζέστ, το χυμό και το αλεύρι. Ομογενοποιούμε, καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι, τσίλι, σκόρδο και τελειώνουμε με την παρμεζάνα (σε περίπτωση που έχουμε περισσότερα υγρά προσθέτουμε ακόμα λίγο αλεύρι). Ξεκουράζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα. Κόβουμε το μείγμα σε μπάλες πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και με τη βοήθεια των δακτύλων μας (αφού πρώτα τα έχουμε περάσει από κρύο νερό) χτυπάμε ελαφρά στο κέντρο έτσι ώστε να απλώσει η κροκέτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 20-25 λεπτά.

  2. Για το Dressing

    Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και ομογενοποιούμε.

  3. Για το σερβίρισμα

    Σερβίρουμε με τραγανή τορτίγια και PicodeGallo.