+

Για τις Κροκέτες

  • Μεγάλες πατάτες 2 τεμ.
  • Βούτυρο 15 γρ
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • Κουπάτ ανάλογα με το σχήμα και μέγεθος που θα θέλατε να κόψετε τη πατάτα
  • Αλεύρι 30 γρ
  • Μπύρα 100 γρ
  • Mπέικιν πάουντερ
  1. Για τις Κροκέτες

    Βράζουμε τις πατάτες με το δέρμα και στη συνέχεια τις αφήνουμε να κρυώσουν. Καθαρίζουμε και τοποθετούμε σε μπασίνα. Πολτοποιούμε τις πατάτες με την πρέσα για πουρέ και αναμιγνύουμε με το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι.
    Στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός κουπάτ φορμάρουμε την πατάτα σε ό,τι μέγεθος επιθυμούμε, και αποθηκεύουμε στην ψυγείο για ένα βράδυ τουλάχιστον. Σε μπασίνα φτιάχνουμε το κουρκούτι μας, αναμιγνύοντας όλα τα υλικά μαζί.
    Πριν τηγανίσουμε τις κροκέτες, τις τοποθετούμε για 10 λεπτά στην κατάψυξη. Στη συνέχεια τις περνάμε από το κουρκούτι και τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές, μέχρι να πάρουμε ένα χρυσαφί χρώμα.
    Μπορούμε να τις συνοδεύσουμε με μια αρωματική ή πικάντικη κέτσαπ.

    Αρωματική κέτσαπ

    250 γρ Hellmann's Κέτσαπ
    40 γρ Knorr Πάστα Κίτρινο Κάρυ

    Πικάντικη Κέτσαπ

    250 γρ Hellmann's Κέτσαπ
    20 γρ Knorr Πάστα Κόκκινο Κάρυ



+