Menu

Συστατικά

+

Εκτέλεση

  • Πατάτες 450.0 γρ
  • Φιλέτα Σολομού 3500.0 γρ
  • Ξύσμα λεμονιού 1.0 τεμ.
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος 10.0 γρ
  • Άνηθο ψιλοκομμένο 10.0 γρ
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 60.0 γρ
  • Αυγό 1.0 τεμ.
  • Γαλέτα Panko 80.0 γρ
  • Λάδι για τηγάνισμα

Στάδια εκτέλεσης

  1. Εκτέλεση

    Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες για 12 -15 λεπτά, έπειτα τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε στον ατμό. Καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι το σολομό, ψήνουμε για 5 λεπτά, κρυώνουμε και σπάμε σε νιφάδες. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε σε μπασίνα την πατάτα με τα υπόλοιπα υλικά και ομογενοποιούμε. Συνεχίσουμε προσθέτοντας το σολομό και ανακατεύουμε με προσοχή για μα μη μας σπάσει πολύ. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, το χτυπημένο αυγό και το πάνκο, πλάθουμε και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.