+

Για τη Σούπα

  • Τομάτες 1 kg
  • Κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε τέταρτα 150 γρ
  • Αγγούρι καθαρισμένο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια 150 γρ
  • Ελαιόλαδο 150 γρ
  • Χωριάτικο ψωμί, φρυγανισμένο χωρίς κόρα 30 γρ
  • Φύλλα βασιλικού 10 γρ
  • Λευκό ξύδι 10 γρ
  • Αλάτι 10 γρ
  • Ζάχαρη 10 γρ
  • Τζίντζερ φρεσκοτριμμένο 10 γρ
  • Κρεμμύδι ψιλοκομμένο 25 γρ
  1. Για τη Σούπα

    Αφαιρούμε τις φλούδες απο τις τομάτες και αφού τις μπλανσάρουμε τις τοποθετούμε σε νερό με πάγο. Στη συνέχεια τις βγάζουμε και αφαιρούμε τα σπόρια και τα σπόρια απο τα αγγούρια. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και "δουλεύουμε" μέχρι η σούπα μας να αποκτήσει βελούδινη υφή. ΄Βάζουμε τη σούπα σε μπασίνα και διατηρούμε στο ψυγείο τουλάχιστον δύο ώρες πριν την κατανάλωση. Για ντεκόρ θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε αβοκάντο, κρεμμύδι τομάτες κομμένα όλα σε καρέ. Ανάλογα με την κατεύθυνση που θέλουμε να δώσουμε στη σούπα θαμπορούσαμε να ντεκοράρουμε και με λεμονοθύμαρο ή φύλλα βασιλικού.
+