Κόκορας με Μπάμιες και Πορτσίνι
Ένα φαγητό ποίημα για όσους θέλουν να μυηθούν σε παραδοσιακές αλλά και ντελικάτες γεύσεις.

Συστατικά
Κόκορας με Μπάμιες και Πορτσίνι
−
+
€10.89
Προετοιμασία
Κόκορας
/τεμ.
4.0 τεμ.
0%
Μπάμιες
/γρ
600.0 γρ
0%
Ελαιόλαδο
/ml
80.0 ml
0%
Καστανή ζάχαρη
/γρ
10.0 γρ
0%
Ξύδι μπαλσάμικο
/ml
20.0 ml
0%
Ξύδι
/ml
0.0 ml
0%
Εκτέλεση
Ελαιόλαδο
/ml
0.0 ml
0%
Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο σε καρέ
/γρ
100.0 γρ
0%
Knorr Primerba Πάστα Σκόρδο 340 gr
/γρ
10.0 γρ
0%

Knorr Σάλτσα Τομάτας 10kg
/γρ
150.0 γρ
0%

Knorr Ζωμός Κότας σε Σκόνη 1 kg
/γρ
500.0 γρ
0%

Μαϊντανός ψιλοκομμένος
/γρ
0.0 γρ
0%
Αποξηραμένα Μανιτάρια Πορτσίνι
/γρ
10.0 γρ
0%
Κύμινο
/γρ
5.0 γρ
0%
Κόλιανδρος
/γρ
5.0 γρ
0%
Σαφράν
/γρ
0.0 γρ
0%
Αλάτι
/γρ
0.0 γρ
0%
Πιπέρι
/γρ
0.0 γρ
0%
Σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
/cup
0.0 cup
0%
/
Προετοιμασία
-
Κόκορας 4.0 τεμ.
-
Μπάμιες 600.0 γρ
-
Ελαιόλαδο 80.0 ml
-
Καστανή ζάχαρη 10.0 γρ
-
Ξύδι μπαλσάμικο 20.0 ml
-
Ξύδι
Εκτέλεση
-
Ελαιόλαδο
-
Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο σε καρέ 100.0 γρ
-
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
-
Αποξηραμένα Μανιτάρια Πορτσίνι 10.0 γρ
-
Κύμινο 5.0 γρ
-
Κόλιανδρος 5.0 γρ
-
Σαφράν
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Στάδια εκτέλεσης
-
Προετοιμασία
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο (4 μερίδες κόκορα-στήθος ή μπούτι) σε ελαιόλαδο, την καστανή ζάχαρη και το ξύδι balsamico, και το - αφήνουμε για 1 ώρα.
Καθαρίζουμε σχολαστικά της μπάμιες (με προσοχή να μην κοπεί το κεφάλι από τις μπάμιες ) και τις διατηρούμε στο ξύδι.
-
Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει, και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Τέλος προσθέτουμε το σκόρδο, την ντομάτα και τον ζωμό, καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι τα μπαχαρικά, και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Ξεπλένουμε τις μπάμιες από το ξύδι, στεγνώνουμε και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν.Προσθέτουμε τις μπάμιες σε γάστρα μαζί με το κοτόπουλο, τα μανιτάρια Πορτσίνι και το μαϊντανό, σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45λεπτά (ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και οι μπάμιες μείνουν ζουμερές).