Menu

Συστατικά

+

Εκτέλεση

  • Λαβράκι Πεταλούδα 600.0 γρ
  • Λαδολέμονο 100.0 γρ
  • Αυγολέμονο 200.0 γρ
  • Ελαιόλαδο 50.0 ml
  • Ανθός Αλατιού 20.0 γρ
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 5.0 γρ
  • Καπνιστό Αλάτι 5.0 γρ

Για τα σπαράγγια

  • Σπαράγγια 100.0 γρ

Για τα χόρτα

  • Χόρτα Εποχής 200.0 γρ

Για το αυγολέμονο


Άκρως μεσογειακή κι αγαπημένη η γεύση που προτείνει ο chef για το λαβράκι!

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Εκτέλεση

    Φιλετάρουμε το λαβράκι ολόκληρο, από τη ράχη προς την κοιλιά. Αφαιρούμε το μεσαίο κόκκαλο, τα αγκάθια που έχει στα φιλέτα και στην κοιλιά, καθώς και τα εντόσθια. Στη συνέχεια το μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε το ψάρι στο grill από τη μεριά του δέρματος. Όταν η σάρκα αρχίσει να ασπρίζει, το αφαιρούμε από το grill και προσθέτουμε το λαδολέμονο.
  2. Για τα σπαράγγια

    Βράζουμε τα σπαράγγια για 1,5 λεπτό και στη συνέχεια τα αφαιρούμε από το νερό. Τα μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε στη σχάρα μέχρι να χρυσαφίσουν. 
  3. Για τα χόρτα

    Πλένουμε καλά τα χόρτα και τα στραγγίζουμε καλά. Τα βράζουμε και, όταν είναι έτοιμα, τα παγώνουμε, τοποθετώντας τα σε νερό και πάγο. Στη συνέχεια, τα ζεσταίνουμε σ’ ένα τηγάνι με λίγο νερό, για να είναι έτοιμα για το σερβίρισμα.
  4. Για το αυγολέμονο

    Προσθέτουμε ένα-ένα τα υλικά στο thermoblender μέχρι να πιάσει τους 80 βαθμούς. Στη συνέχεια σουρώνουμε, προσθέτουμε το μείγμα στο σιφόν και οπλίζουμε με 2 αμπούλες.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού