Menu

Συστατικά

+

Εκτέλεση

  • Στήθος κοτόπουλο 2.0 τεμ.
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150.0 γρ
  • Σκόρδο (σε σκόνη) 5.0 γρ
  • Κρεμμύδι (σε σκόνη) 5.0 γρ
  • Καπνιστή πάπρικα 5.0 γρ
  • Ελαιόλαδο 60.0 ml
  • Βούτυρο 20.0 γρ

Για τη σάλτσα

Για την τηγανητή κάπαρη

  • Κάπαρη 20.0 γρ

Αυτό το πιάτο είναι ένας ύμνος στη μεσογειακή κουζίνα! Αξίζει να το απολαύσετε!

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Εκτέλεση

    Τοποθετούμε σε μπασίνα το αλεύρι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πάπρικα και το Aromat και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα, φιλετάρουμε τα στήθη κοτόπουλου σε δύο κομμάτια, με πάχος έως 2 εκ. Πανάρουμε τα κομμάτια με το μείγμα του αλευριού και τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο και βούτυρο, μέχρι να σχηματίσουν χρυσή κρούστα. Τα αφήνουμε στην άκρη. 
  2. Για τη σάλτσα

    Στο ίδιο τηγάνι —αφού το καθαρίσουμε προσεκτικά— προσθέτουμε το κρασί και την πάστα σκόρδο και αφήνουμε να μειωθεί στο μισό. Στη συνέχεια, ρίχνουμε την κάπαρη, το τσίλι ψιλοκομμένο και τον χυμό, και μαγειρεύουμε για 3–5 λεπτά. Τέλος, δένουμε τη σάλτσα με βούτυρο και προσθέτουμε τα ξύσματα και τα φρέσκα μυρωδικά.
    (σημείωση: όπου αναφέρουμε Knorr Επαγγελματικός Zωμός Kοτόπουλου σε gel, αφορά έτοιμο πρoιόν)
  3. Για την τηγανητή κάπαρη

    Για την τηγανητή κάπαρη, την ξεπλένουμε και την ξαρμυρίζουμε πολύ καλά, τη στεγνώνουμε σχολαστικά και την τηγανίζουμε στους 140°C μέχρι να γίνει τραγανή.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού