Menu
+

Εκτέλεση

  • Μελιτζάνα 1.0 τεμ.
  • Κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1.0 τεμ.
  • Τοματίνια 200.0 γρ
  • Ελαιόλαδο
  • Λιγκουίνι 500.0 γρ
  • Φύλλα βασιλικού
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  1. Εκτέλεση

    Σε αλατισμένο βραστό νερό τοποθετούμε τα ντοματίνια και τα μπλανσάρουμε. Στη συνέχεια τοποθετούμε σε νερό με πάγο και αφαιρούμε με προσοχή την φλούδα τους.

    Στη συνέχεια κόβουμε σε ψιλό καρέ την μελιτζάνα και σοτάρουμε σε ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουμε ένα ωραίο μπρονζέ χρώμα. Έπειτα διατηρούμε στην άκρη.

    Σοτάρουμε το κρεμμύδι και αρωματίζουμε με σκόρδο. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και την μελιτζάνα, σβήνουμε με ζωμό και βράζουμε. Προς το τέλος, προσθέτουμε τα βρασμένα λιγκουίνι, καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γλασάρουμε.

    Τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό.