+

Για τη Σούπα

  • Βούτυρο 30 γρ
  • Ελαιόλαδο 30 ml
  • Κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες 350 γρ
  • Μανιτάρια λευκά φρέσκα 550 γρ
  • Mανιτάρια σιτάκε, κομμένα σε τέταρτα 250 γρ
  • Τζίντζερ ψιλοκομμένο 15 γρ
  • Ζωμό λαχανικών 2 kg
  • Μηλόξιδο 50 ml

Για τα Σοτέ μανιτάρια και το τελειώμα του πιάτου

  • Μανιτάρια simeji 150 γρ
  • Μανιτάρια enoki 100 γρ
  • Ζωμό λαχανικών
  1. Για τη Σούπα

    Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια. Τα αλατίζουμε και τα «ιδρώνουμε» μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε για περίπου ένα λεπτό . Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα «ιδρώνουμε», μέχρι να αρχίσουν να αποβάλουν τα υγρά τους.

    Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και μόλις μυρίσουν, προσθέτουμε τον ζωμό. Φέρνουμε σε βρασμό και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατίζουμε τη σούπα και τη σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά τα υλικά. Δοκιμάζουμε τη γεύση, προσθέτοντας αλάτι, αν χρειαστεί.

    Προσθέτουμε τη γλυκιά σάλτσα σόγιας, το ξύδι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.

  2. Για τα Σοτέ μανιτάρια και το τελειώμα του πιάτου

    Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και τα μανιτάρια simeji. Aλατίζουμε και σοτάρουμε, μέχρι νααρχίσουν να παίρνουν έντονο χρώμα.. Προσθέτουμε τα μανιτάρια enoki και σοτάρουμε για ένα λεπτό ακόμη. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το ζωμό, το βούτυρο, τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.

    Σερβίρουμε την σούπα με τα μανιτάρια σοτέ και το λάδι τρούφας.