+

Για το Μαρινάτο Γαύρο

Για τα Ρολά Κολοκύθι - Αβοκάντο

Για τη Βινεγκρέτ Σόγια-Τζίντζερ

  1. Για το Μαρινάτο Γαύρο

    Φιλετάρουμε το γαύρο αφαιρώντας το κεφάλι και το κεντρικό κόκαλο, αφήνοντας τα δύο φιλέτα ενωμένα στην ουρά. Ξεπλένουμε καλά και στεγνώνουμε. Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα σκεύος το ένα δίπλα στο άλλο και αν χρειαστεί κάνουμε και δεύτερη στρώση. Αναμιγνύουμε τα υλικά της μαρινάδας και περιχύνουμε το γαύρο. Τοποθετούμε στο ψυγείο και μαρινάρουμε για 3 ώρες. Αποσύρουμε από τη μαρινάδα, στεγνώνουμε και σερβίρουμε. Αν θέλουμε να διατηρήσουμε το γαύρο, το σκεπάζουμε με ελαιόλαδο και τοποθετούμε στο ψυγείο.
  2. Για τα Ρολά Κολοκύθι - Αβοκάντο

    Ζεματίζουμε για λίγα δευτερόλεπτα το κολοκύθι σε κοχλάζον και καλά αλατισμένο νερό και αποσύρουμε σε νερό με πάγο μέχρι να κρυώσει καλά. Στεγνώνουμε και τοποθετούμε ένα κομμάτι σελοφάν σε μια επιφάνεια εργασίας. Απλώνουμε τις φέτες από το κολοκύθι σε ένα παραλληλόγραμμο σελοφάν, διαστάσεων 18x12 εκ. περίπου, με τη μακριά πλευρά κατά μήκος του πάγκου. Λαδώνουμε και αλατίζουμε το κολοκύθι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά κατά μήκος και προς τα κάτω. Τυλίγουμε και σφίγγουμε καλά με το σελοφάν, ώστε να γίνει ένα ρολό. Κόβουμε το κάθε ρολό σε 3-4 κομμάτια.
  3. Για τη Βινεγκρέτ Σόγια-Τζίντζερ

    Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ηλιέλαιο στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο.
+