Menu
+

Για τη μαρινάδα

  • Μηλίτης 800.0 γρ
  • Φύλλα δάφνης 4.0 τεμ.
  • Καστανή ζάχαρη 100.0 γρ
  • Γαρύφαλλο 5.0 γρ
  • Ξύλο Κανέλας 4.0 τεμ.
  • Μπαχάρι 10.0 γρ
  • Αλάτι 50.0 γρ
  • Κόκκους Πιπέρι 10.0 γρ

Για το κοτόπουλο

Για το γλάσο

  • Κονιάκ 20.0 γρ
  • Μηλόξυδο 40.0 γρ
  • Μέλι 80.0 γρ
  • Μηλίτης 600.0 γρ

Για τα λαχανικά

  1. Για τη μαρινάδα

    Τοποθετούμε όλα τα υλικά τις μαρινάδας σε κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το αλάτι.

    Στη συνέχεια τοποθετούμε σε μπασίνα και κρυώνουμε.


    Πρόταση: Χρησιμοποιούμε τα μυρωδικά ολόκληρα. Όχι σε σκόνη.
  2. Για το κοτόπουλο

    Καρυκεύουμε το κοτόπουλο με αλάτι ,πιπέρι, καπνιστή πάπρικα, σκόρδο και το μισό chili tomato, και τοποθετούμε στην κρύα μαρινάδα. Τέλος, σφραγίζουμε και διατηρούμε στο ψυγείο για 1 με 2 ημέρες  
  3. Για το γλάσο

    Τοποθετούμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά και κατεβάζουμε την σάλτσα μέχρι να πάρουμε τα ¾ .

  4. Για τα λαχανικά

    Στη συνέχεια καρυκεύουμε και τα λαχανικά (γλυκοπατάτα και 1/2 κολοκύθα κομμένη σε φέτες) με αλάτι, σκόρδο, καπνιστή πάπρικα, καστανή ζάχαρη και το άλλο μισό από την πικάντικη σάλτσα με τσίλι και τομάτα.

    Ψήνουμε το κοτόπουλο σε σχάρα και με την βοήθεια ενός πινέλου περνάμε σε τακτά διαστήματα το κοτόπουλο με το γλάσο.

    Ψήνουμε τα λαχανικά και σερβίρουμε με το γλασαρισμένο κοτόπουλο.