Μαροκινά Σουβλάκια Κοτόπουλο σε Δροσερή Σαλάτα Φινόκιο με Πορτοκάλι και Μυρωδικά
Άρωμα Μαρόκου με μια εξωτική συνταγή - παραλλαγή του συνηθισμένου κοτόπουλου σουβλάκι!

Συστατικά
Για το Κοτόπουλο
-
Κοτόπουλο φιλέτο 500 γρ
-
Χυμός απο ένα λεμόνι 1 τεμ.
-
Τζίντζερ 5 γρ
-
Κύμινο 5 γρ
-
Αλάτι
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Ελαιόλαδο 20 ml
-
Κάρυ σε σκόνη 12 γρ
Για τη Σαλάτα
-
Φινόκιο 500 γρ
-
Πορτοκάλι 2 τεμ.
-
Κρεμμύδι 1 τεμ.
-
Μέντα
-
Φρέσκος Κόλιανδρος
-
Μαϊντανός (φρέσκος)
-
Καρύδια 80 γρ
Για τη Dressing
-
Μέλι 10 γρ
-
Χυμός απο ένα λεμόνι 1 τεμ.
-
Κύμινο
-
Αλάτι
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Ελαιόλαδο 40 ml
Στάδια εκτέλεσης
-
Για το Κοτόπουλο
Κόβουμε το κοτόπουλο στο επιθυμητό μέγεθος και στη συνέχεια,τοποθετούμε σε μπασίνα μαζί με τα υλικά τις μαρινάδας, σκεπάζουμε και αφήνουμε από 2 εως και 24 ώρες. -
Για τη Σαλάτα
Κόβουμε το φινόκιο σε μαντολίνο και το τοποθετούμε σε μπασίνα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα φιλέτα από το πορτοκάλι, το κρεμμύδι, τα καρύδια και τα φύλλα τις μέντας μαζί με τον κόλιανδρο και το μαϊντανό. -
Για τη Dressing
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπασίνα και με την βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ ομογενοποιούμε. -
Για το Σερβίρισμα
Ψήνουμε τα σουβλάκια για 5-6 λεπτά και από τις δυο πλευρές. Σερβίρουμε τη σαλάτα με τα σουβλάκια μας στο ίδιο πιάτο.