+

Για τη Σάλτσα

  • Ελαιόλαδο 60 γρ
  • Ζέστ λεμονιού
  • Φρέσκο χυμό λεμονιού 40 γρ
  • Λευκό ξύδι 10 γρ
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος 10 γρ

Για το Λινγκουίνι Αγγουριού

  • Αγγούρι 2 τεμ.
  • Τοματίνια 200 γρ
  • Ελιές καλαμών 80 γρ
  • Καρδιές αγκινάρας, στο μισό 80 γρ
  • Κρεμμύδι εμινσέ 40 γρ
  • Κατσικίσια φέτα για το σερβίρισμα
  1. Για τη Σάλτσα

    Τοποθετούμε σε μπλέντερ το ελαιόλαδο, το χυμό και το ζέστ του λεμονιού μαζί με το κίτρινο κάρυ, το ξύδι, το αλάτι και τον μαϊντανό και ομογενοποιούμε.
  2. Για το Λινγκουίνι Αγγουριού

    Πλένουμε και στεγνώνουμε τα αγγούρια. Στη συνέχεια, με την βοήθεια του spiral slicer κόβουμε τα αγγούρια και τα τοποθετούμε σε μπασίνα μαζί με τα τοματίνια (αφού πρώτα τα έχουμε κόψει στη μέση) και τις ελιές. Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τις καρδίες της αγκινάρας, αρωματίζουμε με σκόρδο και αφήνουμε να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε το αγγούρι και δουλεύουμε για ½ λεπτό, σβήνουμε με το dressing και σερβίρουμε ντεκοράροντας με τη φέτα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.