Menu
+

Για το μοσχάρι

  • Χτένι απο τη σπάλα 1 kg
  • Καρότο 2 τεμ.
  • Κρεμμύδι 1 τεμ.
  • Πράσο 1 τεμ.
  • Μανιτάρια του δάσους 150 γρ
  • Κρασί πόρτο ή γλυκό κρασί 50 γρ
  • Θυμάρι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Χτένι απο τη σπάλα 1 kg
  • Καρότο 2 τεμ.
  • Κρεμμύδι 1 τεμ.
  • Πράσο 1 τεμ.
  • Μανιτάρια του δάσους 150 γρ
  • Κρασί πόρτο ή γλυκό κρασί 50 γρ
  • Θυμάρι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  1. Για το μοσχάρι

    Καθαρίζουμε και φορμάρουμε το κρέας με την βοήθεια σπάγκου.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και θωρακίζουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές , στη συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε λίγο μέχρι να μαραθούν. Σβήνουμε με το κρασί, καρυκεύουμε και προσθέτουμε την ντεμι και το ζωμό. Τα αφήνουμε να πάρουνμια βράση και ψήνουμε στο φούρνο στους 160 για 2 ώρες σχεδόν. Όταν το κρέας είναι έτοιμο το βγάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια δένουμε την σάλτα με την βοήθεια κρύου βουτύρου. Κόβουμε και σερβίρουμε .