+

Για το μοσχαράκι μπουργκινιόν

  • Mοσχαρίσια παϊδάκια, για κατσαρόλα 1.2 kg
  • Φυτικό λάδι 30 ml
  • Μπέικον 200 γρ
  • Καρότo κομμένο σε κύβους 150 γρ
  • Κρεμμύδι 200 γρ
  • Σκόρδο 5 τεμ.
  • Κόκκινο κρασί 500 ml
  • Μαύρη σοκολάτα
  • Φύλλα δάφνης 3 τεμ.
  • Κλωνάρια Θυμάρι φρέσκο 3 τεμ.
  • Κλωνάρια δενδρολίβανο 3 τεμ.

Λαχανικά

  • κρεμμύδια φρέσκα 20 τεμ.
  • Baby Πατάτες 15 τεμ.
  • αγκινάρες (μικρές) 5 τεμ.
  • Μανιτάρια λευκά φρέσκα 200 γρ
  • Γογγύλι 15 τεμ.
  • Καρότα μίνι 20 τεμ.
  1. Για το μοσχαράκι μπουργκινιόν

    3h

    Κόβουμε το μοσχάρι σε ίσα μέρη 2x2 εκ. και αλατοπιπερώνουμε. Καθαρίζουμε και κόβουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κόβουμε το μπέικον σε λεπτές λωρίδες και σοτάρουμε το μοσχάρι στο λάδι. Προσθέτουμε το μπέικον μαζί με το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σβήνουμε με κόκκινο κρασί.

    Αφήνουμε να πιει τα υγρά έως ότου μείνει το ¼. Προσθέτουμε τη Demi Glace και σιγοβράζουμε για περίπου 3 ώρες έως ότου μαλακώσει το κρέας. Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέτουμε στη σάλτσα τριμμένη μαύρη σοκολάτα σε όση ποσότητα επιθυμούμε. Βάζουμε ξανά το κρέας μέσα στη σάλτσα.

  2. Λαχανικά

    Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες και τις ψήνουμε στο γκριλ. Βράζουμε τις καθαρισμένες αγκινάρες μαζί με λίγο χυμό λεμονιού. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα γογγύλια και τα βράζουμε. Στη συνέχεια τα σιγοβράζουμε μαζί με το βούτυρο. Κόβουμε τα μανιτάρια σε τέταρτα και τα τηγανίζουμε εώς ότου πάρουν χρώμα. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα ψήνουμε στο γκρίλ ή τα βράζουμε.
+