Menu
ΠΟΝΤΟΙ

Συστατικά

+

Για το μείγμα Μπαχαρικών

  • Καπνιστή πάπρικα 15.0 γρ
  • Θυμάρι 5.0 γρ
  • Πιπέρι καγιέν 5.0 γρ
  • Ρίγανη 5.0 γρ
  • Κρεμμύδι (σε σκόνη) 5.0 γρ
  • Σκόρδο (σε σκόνη) 10.0 γρ
  • Μαύρο Πιπέρι 5.0 γρ
  • Αλάτι 5.0 γρ

Εκτέλεση

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για το μείγμα Μπαχαρικών

    Αναμειγνύουμε κι ετοιμάζουμε το μείγμα μπαχαρικών για να μαρινάρουμε το κρέας.
  2. Εκτέλεση

    Μαρινάρουμε το κρέας με το μείγμα των μπαχαρικών και αφήνουμε να σταθεί τουλάχιστον για 15 λεπτά. Έπειτα, σοτάρουμε το κρέας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 8-10 λεπτά από την κάθε πλευρά και στη συνέχεια το ξεκουράζουμε σε ζεστό μέρος. Στο ίδιο τηγάνι, σοτάρουμε σε βούτυρο το πράσο μέχρι να μαλακώσει, περνάμε από θερμομπλέντερ και εταμίν και διατηρούμε σε ζεστό μέρος. Στη συνέχεια, σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα μανιτάρια, αρωματίζουμε με το σκόρδο και προσθέτουμε τον πουρέ του πράσου, την ντέμι γκλας και σβήνουμε με το κρασί. Καρυκεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα μας να ρεντουίρει. Τέλος, κόβουμε το κρέας σε φέτες και σερβίρουμε με τη σάλτσα μας και ψητά mini καρότα.