Menu

Συστατικά

+

Εκτέλεση

  • Μπριζόλα κόντρα 550.0 γρ
  • Ελαιόλαδο 50.0 ml
  • Μανιτάρια 200.0 γρ
  • Πράσο, κομμένο σε φέτες (μόνο το λευκό μέρος) 150.0 γρ
  • Βούτυρο 30.0 γρ
  • Ξηρό κόκκινο κρασί 250.0 ml
  • inactive Knorr Fond Demi Glace 1 lt 30.0 γρ
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Μείγμα Μπαχαρικών 40.0 γρ

Για το μείγμα Μπαχαρικών

  • Καπνιστή πάπρικα 15.0 γρ
  • Σκόρδο (σε σκόνη) 10.0 γρ
  • Μαύρο Πιπέρι 5.0 γρ
  • Κρεμμύδι (σε σκόνη) 5.0 γρ
  • Αλάτι 5.0 γρ
  • Ρίγανη 5.0 γρ
  • Πιπέρι καγιέν 5.0 γρ
  • Θυμάρι 5.0 γρ

Στάδια εκτέλεσης

  1. Εκτέλεση

    Μαρινάρουμε το κρέας με το μείγμα των μπαχαρικών και αφήνουμε να σταθεί τουλάχιστον για 15 λεπτά. Έπειτα, σοτάρουμε το κρέας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 8-10 λεπτά από την κάθε πλευρά και στη συνέχεια το ξεκουράζουμε σε ζεστό μέρος. Στο ίδιο τηγάνι, σοτάρουμε σε βούτυρο το πράσο μέχρι να μαλακώσει, περνάμε από θερμομπλέντερ και εταμίν και διατηρούμε σε ζεστό μέρος. Στη συνέχεια, σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα μανιτάρια, αρωματίζουμε με το σκόρδο και προσθέτουμε τον πουρέ του πράσου, την ντέμι γκλας και σβήνουμε με το κρασί. Καρυκεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα μας να ρεντουίρει. Τέλος, κόβουμε το κρέας σε φέτες και σερβίρουμε με τη σάλτσα μας και ψητά mini καρότα.
  2. Για το μείγμα Μπαχαρικών