+

Για το Μοσχαρίσιο Burger με Πατέ Συκωτιού και Σάλτσα Κρασιού Αρωματισμένη με Τρούφα

  • Μοσχάριος κιμάς 650 γρ
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Κρασί Πόρτο 65 γρ
  • Βούτυρο 60 γρ
  • Ψωμάκι brioche 4 τεμ.
  • Πατέ Συκωτιού 280 γρ
  • Τρούφα φρέσκια 30 γρ
  1. Για το Μοσχαρίσιο Burger με Πατέ Συκωτιού και Σάλτσα Κρασιού Αρωματισμένη με Τρούφα

    Φτιάχνουμε το μπιφτέκι μας με την βοήθεια φόρμας - κουπάτ και το καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Στη συνέχεια ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουμε ένα ζουμερό αποτέλεσμα. Τοποθετούμε το κρασί σε τηγάνι και βράζουμε μέχρι να μείνει το μισό. Προσθέτουμε τη demi-glace, μαγειρεύουμε και δένουμε με κρύο βούτυρο. Βουτυρώνουμε τα ψωμάκια και τα ψήνουμε μόνο από την εσωτερική πλευρά. Προσθέτουμε την τρούφα στη σάλτσα μας και μαγειρεύουμε για 20-30 δευτερόλεπτα. Περνάμε τις φέτες πατέ από πλατό (10 δευτερόλεπτα την κάθε πλευρά).
  2. Για το στήσιμο του Burger

    Πρώτα, βάζουμε λίγη σάλτσα στο κάτω ψωμάκι. Μετά τοποθετούμε τη φέτα πατέ, το μπιφτέκι, την υπόλοιπη σάλτσα και τελειώνουμε με τα φλέικς τρούφας και το πάνω ψωμάκι.
+