Menu
+

Για το μπιφτέκι

  • Μοσχάρι που μας έχει περισσέψει 200.0 γρ
  • Πατάτα βραστή και σπασμένη με πιρούνι 200.0 γρ
  • Μαϊντανός (φρέσκος)
  • Σχοινόπρασο
  • Αγγουράκια κορνισόν 3.0 τεμ.
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το πανάρισμα

  • Αλεύρι 50.0 γρ
  • Φρέσκα Αυγά 2.0 τεμ.
  • Γαλέτα Panko 100.0 γρ

Για το Αυγό ποσέ

  • Φρέσκα Αυγά 2.0 τεμ.

Για την Παρουσίαση

  • Φυλλώματα πρασινάδας
  • ψωμί Μπριός 2.0 τεμ.
  1. Για το μπιφτέκι

    Σε μια μπασίνα τοποθετούμε το μοσχάρι, το οποίο το έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια, τη μουστάρδα, τα μυρωδικά (μαϊντανό, σχοινόπρασο), τα αγγουράκια και τη βραστή πατάτα και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι.

  2. Για το πανάρισμα

    Πανάρουμε τα μπιφτέκια, περνώντας ταπρώτα από το αλεύρι, μετά το αυγό και τέλος από την γαλέτα panko. Αφήνουμε τα μπιφτέκια τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο. Στη συνέχεια, μαγειρεύουμε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  3. Για το Αυγό ποσέ

    Σε νερό που βράζει (αλατισμένο και με λίγο λευκό ξύδι) δημιουργούμε μια δίνη με την βοήθεια ενός φουέτ και τοποθετούμε το αυγό με προσοχή. Όταν είναι έτοιμο το αυγό το τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
  4. Για την Παρουσίαση

    Στο κάτω μέρος του ψωμιού βάζουμε τη σάλτσα μουστάρδας, τα φυλλώματα (τα οποία τα έχουμε πρώτα μαρινάρει με ελαιόλαδο), το μπιφτέκι και τελειώνουμε με λίγη ακόμα σάλτσαμουστάρδας και το αυγό ποσέ.