+

Για το μπιφτέκι

  • Μοσχάρι που μας έχει περισσέψει 200 γρ
  • Πατάτα βραστή και σπασμένη με πιρούνι 200 γρ
  • Μαϊντανός (φρέσκος)
  • Σχοινόπρασο
  • Αγγουράκια κορνισόν 3 τεμ.
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το πανάρισμα

  • Αλεύρι 50 γρ
  • Φρέσκα Αυγά 2 τεμ.
  • Γαλέτα Panko 100 γρ

Για το Αυγό ποσέ

  • Φρέσκα Αυγά 2 τεμ.

Για την Παρουσίαση

  1. Για το μπιφτέκι

    Σε μια μπασίνα τοποθετούμε το μοσχάρι, το οποίο το έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια, την μουστάρδα, τα μυρωδικά (μαϊντανό, σχοινόπρασο), τα αγγουράκια και την βραστή πατάτα και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι.

  2. Για το πανάρισμα

    Πανάρουμε τα μπιφτέκια, περνώντας ταπρώτα από το αλεύρι, μετά το αυγό και τέλος από την γαλέτα panko. Αφήνουμε τα μπιφτέκια τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο. Στη συνέχεια, μαγειρεύουμε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  3. Για το Αυγό ποσέ

    Σε νερό που βράζει (αλατισμένο και με λίγο λευκό ξύδι) δημιουργούμε μια δίνη με την βοήθεια ενός φουέτ και τοποθετούμε το αυγό με προσοχή. Όταν είναι έτοιμο το αυγό το τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
  4. Για την Παρουσίαση

    Στο κάτω μέροςτου ψωμιού βάζουμε την σάλτσα μουστάρδας, τα φυλλώματα (τα οποία τα έχουμε πρώτα μαρινάρει με ελαιόλαδο), το μπιφτέκι και τελειώνουμε με λίγη σάλτσα μουστάρδας και το αυγό ποσέ.
+