Menu
+

Εκτέλεση

  • Ελαιόλαδο
  • Μπέικον κομμένο σε μικρά καρέ 350.0 γρ
  • Μέτρια κρεμμύδια 2.0 τεμ.
  • Λευκό κρασί 50.0 γρ
  • Μπούκοβο 5.0 γρ
  • Νερό
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  1. Εκτέλεση

    Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό (το μπέικον κομμένο καρέ, δίνεικαλύτερο αποτέλεσμα). Στη συνέχεια το αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε το κρεμμύδι. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε το σκόρδο, το μπέικον, την τομάτα και το μπούκοβο. Κρατάμε νερό από το βράσιμο των μακαρονιών και το προσθέτουμε για να βράσει η σάλτσα. Στη συνέχεια καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Τέλος, προσθέτουμε την ζεστή πάστα πριν η σάλτσα γλασάρει, δουλεύουμε και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με πεκορίνο Αμφιλοχίας.