Menu
+

Εκτέλεση

  • Χοιρινός λαιμός 800.0 γρ
  • Ελαιόλαδο 80.0 γρ
  • Μέλι 20.0 γρ
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Δαμάσκηνα 200.0 γρ
  • Χαλούμι 200.0 γρ
  • Φρέσκια ρίγανη 10.0 γρ
  • Χυμός και Ξύσμα λεμονιού 1.0 τεμ.
  1. Εκτέλεση

    Τοποθετούμε τον χοιρινό λαιμό σε σακούλα μαζί με το ελαιόλαδο, το μέλι και τη σάλτσα με τσίλι & τομάτα. Χρησιμοποιούμε την τεχνική βάκιουμ και ψήνουμε στους 62 βαθμούς για 24 ώρες.

    Στη συνέχεια κρυώνουμε σε μπάνιο με πάγο και διατηρούμε στο ψυγείο.

    Σοτάρουμε τα δαμάσκηνα κομμένα σε τέταρτα, καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τέλος σβήνουμε με λεμόνι.

    Έπειτα, ψήνουμε το χαλούμι σε δυνατή φωτιά.

    Κόβουμε τον χοιρινό λαιμό και τον γλασάρουμε σε δυνατή φωτιά. Τέλος, τελειώνουμε με τα σοταρισμένα δαμάσκηνα, το ψητό χαλούμι και σάλτσα από τα υγρά τις σακούλας.