Μπριζόλες Λαιμού Γλασαρισμένες με Μέλι και Σάλτσα με Τσίλι και Τομάτα, Δαμάσκηνα και Χαλούμι
Γλυκός και συγχρόνως πικάντικος γευστικός συνδυασμός που προσδίδει άλλη αξία στο χοιρινό και στο υπέροχο συνοδευτικό χαλούμι

Συστατικά
Μπριζόλες Λαιμού Γλασαρισμένες με Μέλι και Σάλτσα με Τσίλι και Τομάτα, Δαμάσκηνα και Χαλούμι
−
+
€0.0
Εκτέλεση
Χοιρινός λαιμός
/γρ
800.0 γρ
0%
Ελαιόλαδο
/γρ
80.0 γρ
0%
Μέλι
/γρ
20.0 γρ
0%
Knorr Πικάντικη Σάλτσα με Τσίλι και Τομάτα 1 lt
/γρ
40.0 γρ
0%

Αλάτι
/γρ
0.0 γρ
0%
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
/γρ
0.0 γρ
0%
Δαμάσκηνα
/γρ
200.0 γρ
0%
Χαλούμι
/γρ
200.0 γρ
0%
Φρέσκια ρίγανη
/γρ
10.0 γρ
0%
Χυμός και Ξύσμα λεμονιού
/τεμ.
1.0 τεμ.
0%
/
Εκτέλεση
-
Χοιρινός λαιμός 800.0 γρ
-
Ελαιόλαδο 80.0 γρ
-
Μέλι 20.0 γρ
-
Αλάτι
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Δαμάσκηνα 200.0 γρ
-
Χαλούμι 200.0 γρ
-
Φρέσκια ρίγανη 10.0 γρ
-
Χυμός και Ξύσμα λεμονιού 1.0 τεμ.
Στάδια εκτέλεσης
-
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τον χοιρινό λαιμό σε σακούλα μαζί με το ελαιόλαδο, το μέλι και τη σάλτσα με τσίλι & τομάτα. Χρησιμοποιούμε την τεχνική βάκιουμ και ψήνουμε στους 62 βαθμούς για 24 ώρες.
Στη συνέχεια κρυώνουμε σε μπάνιο με πάγο και διατηρούμε στο ψυγείο.Σοτάρουμε τα δαμάσκηνα κομμένα σε τέταρτα, καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τέλος σβήνουμε με λεμόνι.Έπειτα, ψήνουμε το χαλούμι σε δυνατή φωτιά.Κόβουμε τον χοιρινό λαιμό και τον γλασάρουμε σε δυνατή φωτιά. Τέλος, τελειώνουμε με τα σοταρισμένα δαμάσκηνα, το ψητό χαλούμι και σάλτσα από τα υγρά τις σακούλας.