+

Εκτέλεση

  • Λεμόνια ακέρωτα 4 γρ
  • Κλωνάρια Θυμάρι φρέσκο
  • Θυμαρίσιο μέλι 60 γρ
  • Αγκινάρες 8 τεμ.
  • Φέτα 200 γρ
  • Σαλάμι Λευκάδος 120 γρ
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  1. Εκτέλεση

    Τρυπάμε τα λεμόνια με μαχαίρι και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με βραστό νερό και τα βράζουμε για 40 λεπτά περίπου (μέχρι να μαλακώσουν ).
    Στη συνέχεια τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο.
    Κόβουμε στη μέση και με την βοήθεια ενός κουταλιού βγάζουμε την σάρκα τους. Τοποθετούμε σε μπασίνα και αρωματίζουμε με θυμάρι και μέλι, καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε ελαιόλαδο μέχρι να πάρουμε μια δεμένη σάλτσα.
    Στη συνέχεια μαρινάρουμε τις αγκινάρες με την σάλτσα μας και περνάμε σε σουβλάκι τις αγκινάρες εναλλάξ με κύβους φέτας και σαλάμι.
    Ψήνουμε σε σχάρα ή σχαροτήγανο.
    Συνοδεύουμε με την σάλτσα μας και με σαλάτα από τραγανά φυλλώματα.

    Tips

    Μπορούμε εκτός από σαλάμι να δουλέψουμε φέτες από προσούτο, καπνιστή πανσέτα.
    Και την φέτα μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με χαλούμι, ταλαγάνι η άλλο τυρί τις αρεσκείας μας.
+