Menu
+

Προετοιμασία

  • Χωριάτικο κοτόπουλο 1.0 τεμ.
  • Θαλασσινό Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Θυμάρι φρέσκο
  • Πάπρικα καπνιστή 10.0 γρ
  • Χυμός και Ξύσμα λεμονιού 1.0 τεμ.

Εκτέλεση

  • Μέτριο κόκκινο κρεμμύδι 1.0 τεμ.
  • Σέλερι 2.0 τεμ.
  • Μέλι 50.0 γρ
  • Χυμός πορτοκαλιού
  • Baby κόκκινα καρότα 500.0 γρ
  • Παντζάρια 500.0 γρ
  • Λαχανάκια Βρυξελλών 500.0 γρ
  • Μουστάρδα Dijon 15.0 γρ
  1. Προετοιμασία

    Αναμιγνύουμε τα μπαχαρικά μαζί με το θυμάρι και το ξύσμα λεμονιού και πασπαλίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια τοποθετούμε το λεμόνι στην κοιλότητα του κοτόπουλου.
  2. Εκτέλεση

    Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ταψί και περιχύνουμε με το ζωμό και το χυμό από 2πορτοκάλια, μετά προσθέτουμε και το κοτόπουλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 μέχρι το κοτόπουλο να έχει στο εσωτερικό του 80 βαθμούς. Σερβίρουμε με κόκκινο ρύζι, ξηρούς καρπούς, και περιχύνουμε με σάλτσα από τους χυμούς του κοτόπουλου και τη μουστάρδα.