Μυρωδάτο Ψητό Κοτόπουλο με Παντζάρια και Λαχανάκια Βρυξελών
Δοκιμάστε αυτή την ιδιαίτερη εκδοχή του ψητού κοτόπουλου. Λαχανικά και μυρωδικά, αναδεικνύουν μια ιδιαίτερα γλυκιά αλλά και πικάντικη γεύση. Τολμήστε το!

Συστατικά
Προετοιμασία
-
Χωριάτικο κοτόπουλο 1 τεμ.
-
Θαλασσινό Αλάτι
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Θυμάρι φρέσκο
-
Πάπρικα καπνιστή 10 γρ
-
Χυμός και Ξύσμα λεμονιού 1 τεμ.
Εκτέλεση
-
Μέτριο κόκκινο κρεμμύδι 1 τεμ.
-
Σέλερι 2 τεμ.
-
Χυμός πορτοκαλιού
-
Baby κόκκινα καρότα 500 γρ
-
Παντζάρια 500 γρ
-
Λαχανάκια Βρυξελλών 500 γρ
-
Μουστάρδα Dijon 15 γρ
-
Μέλι 50 γρ
Στάδια εκτέλεσης
-
Προετοιμασία
Αναμιγνύουμε τα μπαχαρικά μαζί με το θυμάρι και το ξύσμα λεμονιού και πασπαλίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια τοποθετούμε το λεμόνι στην κοιλότητα του κοτόπουλου. -
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ταψί και περιχύνουμε με το ζωμό και το χυμό από 2πορτοκάλια, μετά προσθέτουμε και το κοτόπουλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 μέχρι το κοτόπουλο να έχει στο εσωτερικό του 80 βαθμούς. Σερβίρουμε με κόκκινο ρύζι, ξηρούς καρπούς, και περιχύνουμε με σάλτσα από τους χυμούς του κοτόπουλου και τη μουστάρδα.