Menu
+

Για τον πουρέ βανίλιας

  • Βούτυρο 30 γρ
  • Λοβός βανίλιας
  • κρέμα 40 γρ
  • Πατάτες 500 γρ

Για την πάπια

  1. Για τον πουρέ βανίλιας

    Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κύβους τις πατάτες. Στη συνέχεια τοποθετούμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζουμε και στραγγίζουμε.

    Σε τηγάνι κάνουμε infuse τα 40 γρ κρέμα (31% KNORR) με τηβανίλια (το 1/3 του λοβού) και την προσθέτουμε στις πατάτες, τις οποίες τις έχουμε περάσει. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε και το βούτυρο και δουλεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα βελούδινο αποτέλεσμα.

  2. Για την πάπια

    Καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο/σπασμένο πιπέρι την πάπια (από την πλευρά του δέρματος ). Τοποθετούμε σε κρύο τηγάνι την πάπια με την πλευρά του δέρματος και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα (χρυσαφί και τραγανό). Στη συνέχεια, γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά για αλλα 5 λεπτά, βγάζουμε και ξεκουράζουμε το στήθος.

    Στη συνέχεια στο ιδιο τηγάνι προσθέτουμε το μπέικον και σοτάρουμε μέχρι να πάρουμε ένα τραγανό αποτέλεσμα.

    Προσθέτουμε τον αρακά (φρέσκο ή κατεψυγμένο), τα μανιτάρια και σοτάρουμε. Σβήνουμε με το κρασί (πόρτο ή κρασί μαρσάλα) και το ζωμό. Τ' αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά, καρυκεύουμε και γλασάρουμε τη σάλτσα.