+

Εκτέλεση

  • Ξύδι ρυζιού 120 ml
  • Ζάχαρη 20 γρ
  • Κόκκινο κρεμμύδι κομμένο ζουλιέν 1 τεμ.
  • Πέννες ολικής 350 γρ
  • Τομάτες, κομμένες σε μικρά καρέ 2 τεμ.
  • Φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα ζουλιέν 4 τεμ.
  • Φύλλα δυόσμου 5 γρ
  • Φύλλα κόλιανδρο 5 γρ
  • Χυμός λεμονιού 50 ml
  • Ελαιόλαδο 30 γρ
  • Αλάτι 5 γρ
  • Φιστίκια 60 γρ
  • Μπούκοβο γλυκό 5 γρ
  1. Εκτέλεση

    Σε μπασίνα τοποθετούμε το ξύδι με τη ζάχαρη και τα κρεμμύδια, τα αφήνουμε για 30 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Κρατάμε 30ml από τα υγρά του κρεμμυδιού.

    Βράζουμε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Στη συνέχεια, τοποθετούμε σε μπασίνα την ψιλοκομμένη τομάτα με τα υπόλοιπα υλικά, ομογενοποιούμε και προσθέτουμε τις πέννες. Ανακατεύουμε προσθέτοντας τα κρεμμύδια και το ξύδι που έχουμε κρατήσει. Ντεκοράρουμε με το μπούκοβο και σερβίρουμε.

  2. Chef's Tip

    Για πιο γεμάτη γεύση κλείνουμε μεμεμβράνη τη μπασίνα με τις πέννες και όλα τα υλικά καιδιατηρούμε στο ψυγείο για 12 ώρες. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά κρύα, σα σαλάτα.