+

Hummus Κολοκύθας

  • Ελαιόλαδο 160 ml
  • Σκόρδο (σε σκόνη) 10 γρ
  • Φρέσκο χυμό λεμονιού 60 γρ
  • Κύμινο 15 γρ
  • Ταχίνι 40 γρ
  • Butternut Κολοκύθας 700 γρ

Καραμελωμένα κρεμμύδια

  • Kόκκινα κρεμμύδια 3 τεμ.
  • Βαλσάμικο 40 γρ
  • Ζάχαρη 40 γρ

Za’atar

  • Για ¼ κούπα
  • Φρέσκια ρίγανη 5 γρ
  • Σπόροι κυμίνου 20 γρ
  • Σουσάμι 20 γρ
  • Αλάτι 5 γρ
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 5 γρ
  • Sumac 20 γρ

Πριν το σερβίρισμα

  1. Hummus Κολοκύθας

    30 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Καθαρίζουμε την κολοκύθα, βγάζουμε τους σπόρους και την κόβουμε σε κομμάτια. Την τοποθετούμε σε ένα δίσκο, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσό χρώμα και να μαλακώσει. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου. Αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε τη κολοκύθα και το σκόρδο σε ένα blender μαζί με χυμό λεμονιού, το κύμινο και το ταχίνι και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Αλατοπιπερώνουμε.
  2. Καραμελωμένα κρεμμύδια

    Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Τα τηγανίζουμε σε μεσαία φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε βαλσάμικο και ζάχαρη για γεύση.
  3. Za’atar

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
  4. Πριν το σερβίρισμα

    Ζεσταίνουμε τις πίτες στον προθερμασμένο φούρνο και τις αλείφουμε με το hummus. Βάζουμε το κρέμα τυρί πάνω από τις πίτες και γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο και άνηθο. Πασπαλίζουμε την κάθε πίτα με το Za’ atar.
+