Πίτα με Hummus Κολοκύθας
Το Za'atar είναι ένα μαγικό μείγμα μπαχαρικών της Μέσης Ανατολής, αλλά και ένα βότανο από μόνο του. Μπορεί να αναμειχθεί με ελαιόλαδο και χρησιμοποιείτε ως dip η άλειμμά για ψωμί. Είναι ένα θαυμάσιο καρύκευμα για τα λαχανικά καθώς προσθέτει μια τραγανή υφή στο αποτέλεσμα.

Συστατικά
Hummus Κολοκύθας
-
Ελαιόλαδο 160 ml
-
Σκόρδο (σε σκόνη) 10 γρ
-
Κύμινο 15 γρ
-
Ταχίνι 40 γρ
-
Butternut Κολοκύθας 700 γρ
Καραμελωμένα κρεμμύδια
-
Kόκκινα κρεμμύδια 3 τεμ.
-
Βαλσάμικο 40 γρ
-
Ζάχαρη 40 γρ
Za’atar
-
Για ¼ κούπα
-
Φρέσκια ρίγανη 5 γρ
-
Σπόροι κυμίνου 20 γρ
-
Σουσάμι 20 γρ
-
Αλάτι 5 γρ
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 5 γρ
-
Sumac 20 γρ
Πριν το σερβίρισμα
-
Άνηθος 10 γρ
-
Κόλιανδρος 10 γρ
-
Za’atar 10 γρ
-
Πίτες 10 τεμ.
Στάδια εκτέλεσης
-
Hummus Κολοκύθας
30 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Καθαρίζουμε την κολοκύθα, βγάζουμε τους σπόρους και την κόβουμε σε κομμάτια. Την τοποθετούμε σε ένα δίσκο, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσό χρώμα και να μαλακώσει. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου. Αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε τη κολοκύθα και το σκόρδο σε ένα blender μαζί με τη Βινεγκρέτ με Εσπεριδοειδή, το κύμινο και το ταχίνι και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Αλατοπιπερώνουμε. -
Καραμελωμένα κρεμμύδια
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Τα τηγανίζουμε σε μεσαία φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε βαλσάμικο και ζάχαρη για γεύση. -
Za’atar
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. -
Πριν το σερβίρισμα
Ζεσταίνουμε τις πίτες στον προθερμασμένο φούρνο και τις αλείφουμε με την Hellmann’s Vegan στη συνέχεια τοποθετούμε το hummus και γαρνίρουμε με τα καραμελωμένα κρεμμύδια, φρέσκο κόλιανδρο και άνηθο. Πασπαλίζουμε την κάθε πίτα με το Za’ atar.