+

Για το Χοιρινό

  • Αυγό 1 τεμ.
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Σπορέλαιο
  • Pork loin chops πάχους ½ ίντσας 2 τεμ.
  • Πάνκο

Για τη Σάλτσα

  1. Για το Χοιρινό

    Κόβουμε και καθαρίζουμε σχολαστικά τα κομμάτια του χοιρινού από τα περιττά λίπη.
    Στη συνέχεια, με τη βοήθεια του μαχαιριού, κάνουμε επιφανειακές τομές κάθετα και παράλληλα σε κάθε κομμάτι.
    Σε κάθε αυγό προσθέτουμε 5 γρ. σπορέλαιο, αυτό θα βοηθήσει στο να μην ξεκολλάει το πάνκο κατά το τηγάνισμα. Επίσης, μπορούμε να φτιάξουμε και μόνοι μας φρέσκο πάνκο, τρίβοντας λευκό ψωμί του τοστ σε μούλτι. Στη συνέχεια, το ψεκάζουμε με λίγο νερό και το αφήνουμε για 15-20 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, ξεκινάμε να κάνουμε το πανάρισμα με τον γνωστό τρόπο (πρώτα αλεύρι, μετά αυγό και στο τέλος το πάνκο) και τελειώνουμε τηγανίζοντας στους 180°. Η θερμοκρασία θα πρέπει να είναι πάντα σταθερή, για να μπορέσουμε να πετύχουμε ένα τέλειο τηγάνισμα. Ξεκουράζουμε το κρέας σε απορροφητικό χαρτί.
  2. Για τη Σάλτσα

    Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μπασίνα και ομογενοποιούμε.

  3. Για τη Παρουσίαση

    Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια και το συνοδεύουμε με κινέζικό λάχανο, σπαγγέτι λαχανικών (αγγούρι, καρότο, κολοκύθι)και τη χειροποίητη σάλτσα μας.

+