+

Για το Χοιρινό

  • Αυγό 1 τεμ.
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Σπορέλαιο
  • Pork loin chops πάχους ½ ίντσας 2 τεμ.
  • Πάνκο

Για τη Σάλτσα

  1. Για το Χοιρινό

    Κόβουμε και καθαρίζουμε σχολαστικά τα κομμάτια του χοιρινού από τα περιττά λίπη.
    Στη συνέχεια με τη βοήθεια του μαχαιριού, κάνουμε επιφανειακές

    1. Υλικά: Για 2 άτομα
      2 τεμ pork loin chops πάχους ½ ίντσας
      1 αυγό
      Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
      Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
      Πάνκο
      Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

      Για τη σάλτσα

    30 γρ Hellmann's Κέτσαπ
    20 γρ Knorr Αγγλική Worcester
    30 γρ Knorr Πικάντικη Σάλτσα με Τσίλι, Σόγια και Λαχανικά
    15 γρ Καστανή ζάχαρη

    Εκτέλεση.

    Κόβουμε και καθαρίζουμε σχολαστικά τα κομμάτια του χοιρινού από τα περιττά λίπη.
    Στη συνέχεια με τη βοήθεια του μαχαιριού, κάνουμε επιφανειακές τομές κάθετα και παράλληλα σε κάθε κομμάτι.
    Σε κάθε αυγό προσθέτουμε 5 γρ. σπορέλαιο, αυτό θα βοηθήσει στο να μην ξεκολλάει το Πάνκο κατά το τηγάνισμα. Επίσης, μπορούμε να φτιάξουμε και μόνοι μας φρέσκο Πάνκο, τρίβοντας λευκό ψωμί του τοστ σε μούλτι. Στη συνέχεια το ψεκάζουμε με λίγο νερό και το αφήνουμε για 15-20 λεπτά. Ξεκινάμε να κάνουμε το πανάρισμα (εφόσον πρώτα έχουμε αλατίσει και πιπερώσει) με τον γνωστό τρόπο (πρώτα αλεύρι, μετά αυγό και στο τέλος το Πάνκο) και τελειώνουμε τηγανίζοντας στους 180 βαθμούς. Η θερμοκρασία θα πρέπει να είναι πάντα σταθερή, για να μπορέσουμε να επιτύχουμε ένα τέλειο τηγάνισμα. Στη συνέχεια ξεκουράζουμε το κρέας σε απορροφητικό χαρτί.

  2. Για τη Σάλτσα

    Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μπασίνα και ομογενοποιούμε.

  3. Για τη Παρουσιάση

    Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια και το συνοδεύουμε με κινέζικό λάχανο και σπαγγέτι λαχανικών (αγγούρι, καρότο, κολοκύθι) με την χειροποίητη σάλτσα μας.

+