Παραδοσιακή Γλυκιά Κολοκυθόπιτα
Η κολοκύθα μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σε γλυκές είτε σε αλμυρές συνταγές. Ο σεφ της Unilever Food Solutions μοιράζεται μαζί σας μια μοναδική συνταγή για γλυκιά κολοκυθόπιτα με άρωμα κανέλας και σταφίδας.

Συστατικά
Εκτέλεση
-
Ζάχαρη 100 γρ
-
Κανέλλα σε σκόνη 10 γρ
-
Καρύδια 100 γρ
-
Σιμιγδάλι χοντρό 100 γρ
-
Κίτρινη κολοκύθα, τριμμένη 1 kg
-
Σταφίδα ξανθιά 80 γρ
-
Ελαιόλαδο για τις στρώσης των φύλλων
-
Φύλλο χωριάτικο ( για πίτες και για μπακλαβά ) 500 γρ
Στάδια εκτέλεσης
-
Εκτέλεση
Αλείφουμε με λάδι ένα ταψί 1/1 και τοποθετούμε 3 φύλλα κρούστας τα οποία τα έχουμε ήδη αλείψει με ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε σε κάθε φύλλο την γέμιση μας (το στημένο κολοκύθι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά ). Ολοκληρώνουμε από πάνω με δύο φύλλα. Χαράζουμε και ψήνουμε στους 160-180 (ανάλογα των φούρνο) για περίπου 40-50 λεπτά.
Μπορούμε να γαρνίρουμε με κανέλλα και ζάχαρη άχνη. Μπορούμε επίσης να την συνοδεύσουμε με dressing τυριού με σιρόπι σφενδάμου, σε αναλογία (στα 150 γρ κρέμα τυριού 25 γρ σιρόπι) .