+

Για την Πατατοσαλάτα

Για το Tarator Καρυδιού

  • Μαϊντανός (φρέσκος) 100 γρ
  • Καρύδια 250 γρ
  • Ταχίνι 40 γρ
  • Σκόρδο (σε σκόνη) 6 γρ
  • cayenne 5 γρ
  • λεμόνι 1 τεμ.

Για το Σερβίρισμα

  • Πορτοκάλι 3 τεμ.
  • Maldon Αλάτι
  1. Για την Πατατοσαλάτα

    Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους, μέχρι να μαλακώσουν, αποστραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
    Βράζουμε τα αμπελοφάσουλα, τα στραγγίζουμε και ξεπλένουμε με κρύο νερό.
    Καθαρίζουμε τις μισές αγκινάρες και τις βάζουμε σε μια μπασίνα με χυμό λεμόνι. Προσθέτουμε αλάτι και αφήνουμε να βράσουν. Μαγειρεύουμε τις αγκινάρες για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, στραγγίζουμε και τις κόβουμε στα τέσσερα.
    Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τις αγκινάρες, μέχρι να γίνουν τραγανές στο εξωτερικό τους. Καρυκεύομε με αλάτι και μοσχοκάρυδο.
  2. Για το Tarator Καρυδιού

    Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τα καρύδια. Αφήνουμε μια μικρή ποσότητα για το σερβίρισμα. Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά σε ένα ραβδομίξερ, διαμορφώνουμε σε πάστα και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Για το Σερβίρισμα

    Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε φέτες. Κόβουμε τις πατάτες στη μέση, ανακατεύουμε με τα αμπελοφάσουλα, τη μαγιονέζα και τη βινεγκρέτ με εσπεριδοειδή και αλατοπιπερώνουμε. Μοιράζουμε τη σαλάτα στα πιάτα και ολοκληρώνουμε με τα κομμάτια πορτοκαλιού και τις αγκινάρες.
+