Menu

Συστατικά

+

Για το αρνί

  • Δενδρολίβανο φρέσκο 50.0 γρ
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 6.0 γρ
  • Αλάτι 6.0 γρ
  • Αρνάκι Παϊδάκι Γαλλικής Κοπής 700.0 γρ
  • Ελαιόλαδο 30.0 ml

Για τη σάλτσα

  • Φύλλα μαϊντανού 100.0 γρ
  • Φύλλα βασιλικού 10.0 γρ
  • Φύλλα κόλιανδρο 40.0 γρ
  • Φύλλα μέντας 40.0 γρ
  • Φρέσκια ρίγανη 40.0 γρ
  • Σχοινόπρασο 30.0 γρ
  • Εσαλότ ψιλοκομμένα 50.0 γρ
  • Ελαιόλαδο 10.0 ml
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Χυμός και Ξύσμα λεμονιού 40.0 ml

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για το αρνί

    Ανακατεύουμε το δεντρολίβανο με το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και καρυκεύουμε τα παϊδάκια. Σκεπάζουμε και διατηρούμε για 8 έως 24 ώρες στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° και τοποθετούμε το αρνί σε ένα ρηχό γαστρονόμ με την παχιά πλευρά προς τα κάτω. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 45-50 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο και διατηρούμε σε ζεστό μέρος για 15 λεπτά τουλάχιστον.

  2. Για τη σάλτσα

    Τοποθετούμε το εσαλότ, το σκόρδο και τα μυρωδικά σε μπλέντερ και ψιλοκόβουμε. Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα, το λεμόνι, τη μουστάρδα και ανεβάζουμε με ελαιόλαδο.