+

Για το πέπλο

  • χυμός Σέσκουλο 350 γρ
  • Νερό Μεταλλικό 300 ml
  • Αγάρ Αγάρ 34 γρ
  • Ζελατίνες Silver 2 τεμ.
  • Αλάτι

Για το ριζότο

  1. Για το πέπλο

    Μπλανσάρετε τα φύλλα για ½ λεπτό και τα κρυώνετε σε αλμυρό νερό. Στη συνέχεια, βάζετε το νερό με το αγάρ αγάρ να έρθει σε βρασμό,το κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τις ζελατίνες. Κατόπιν,ανακατεύετε το χυμό από τα σέσκουλα μαζί με το νερό, το απλώνετε σε γαστρονόμο και το βάζετε στο ψυγείο. Μόλις ζελοποιηθεί, το κόβετε σε ό,τι μέγεθος θέλετε.
  2. Για το ριζότο

    Τσιγαρίζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα κολοκύθια και τα μανιτάρια σε 100 γρ. βούτυρο, μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα 750 γρ. Riso Gallo 3 Σιτηρών και τα σοτάρετε όλα μαζί. Προσθέτετε ένα γεμάτο ποτήρι λευκό ξηρό κρασί και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί. Κατόπιν, προσθέτετε τον ζεστό ζωμό Knorr Professional Gel Κοτόπουλο και το αφήνετε να σιγοβράσει ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Τέλος, αποσύρετε το ριζότο από τη φωτιά, ανακατεύετε μέσα το βούτυρο και την τριμμένη γραβιέρα και σερβίρετε.

    Επιτρέψτε στους καλεσμένους σας να αφεθούν σε μια συνταγή γεμάτη από έντονες μυρωδιές και αποχρώσεις – πεντανόστιμο !

+