+

Για τα Μανιτάρια

  1. Για τα Μανιτάρια

    Καθαρίζουμε με απορροφητικό χαρτί τα μανιτάρια, στη συνέχεια σοτάρουμε τα μισά μανιτάρια και τα μισά πορτσίνι (εφόσον τα έχουμε μαλακώσει στο κρασί), μέχρι να καραμελώσουν και προσθέτουμε το βούτυρο και το σκόρδο. Σβήνουμε με λίγο ζωμό, προσθέτουμε το fond demiglaceκαι αφήνουμε να γλασάρουν.
  2. Για το Ριζότο

    Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια καισοτάρουμε με τα πορτσίνι. Προσθέτουμε το ρύζι, σοτάρουμε για 2 λεπτά, γλασάρουμε με λευκό κρασί και το αφήνουμε να στεγνώσει. Προσθέτουμε το ζωμό κότας στο ρύζι και μαγειρεύουμε για 18 λεπτά σε μέτρια φωτιά, προσθέτοντας τακτικά το ζωμό. Τελειώνουμε το ρύζι με τριμμένη παρμεζάνα και το υπόλοιπο βούτυροκαιστη συνέχεια, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
  3. Για το Tελείωμα

    Σε ένα πιάτο, βάζουμε το ρύζι και μετά τοποθετούμε τις φέτες από τα πορτσίνι. Τελειώνουμε με τη δαντέλα παρμεζάναςκαικαρυκεύουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
+