Ριζότο μανιταριών αρωματισμένο με Porcini
Κάνε τους όλους να νομίζουν πως βρίσκονται στην Ιταλία με αυτό το γευστικό και γεμάτο χρώματα ριζότο μανιταριών!

Συστατικά
Ριζότο μανιταριών αρωματισμένο με Porcini
−
+
€0.0
Για τα Μανιτάρια
Μανιτάρια
/γρ
80.0 γρ
0%
μανιτάρια Porcini
/γρ
5.0 γρ
0%
Βούτυρο
/γρ
30.0 γρ
0%
Knorr Primerba Πάστα Σκόρδο 340 gr
/γρ
2.0 γρ
0%

Knorr Αφυδατωμένη Σάλτσα Ντέμι Γκλάς 1,2 kg
/γρ
50.0 γρ
0%

/
Για τα Μανιτάρια
-
Μανιτάρια 80.0 γρ
-
μανιτάρια Porcini 5.0 γρ
-
Βούτυρο 30.0 γρ
Στάδια εκτέλεσης
-
Για τα Μανιτάρια
Καθαρίζουμε με απορροφητικό χαρτί τα μανιτάρια, στη συνέχεια σοτάρουμε τα μισά μανιτάρια και τα μισά πορτσίνι (εφόσον τα έχουμε μαλακώσει στο κρασί), μέχρι να καραμελώσουν και προσθέτουμε το βούτυρο και το σκόρδο. Σβήνουμε με λίγο ζωμό, προσθέτουμε το Ντέμι Γκλας και αφήνουμε να γλασάρουν. -
Για το Ριζότο
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια καισοτάρουμε με τα πορτσίνι. Προσθέτουμε το ρύζι, σοτάρουμε για 2 λεπτά, γλασάρουμε με λευκό κρασί και το αφήνουμε να στεγνώσει. Προσθέτουμε το ζωμό κότας στο ρύζι και μαγειρεύουμε για 18 λεπτά σε μέτρια φωτιά, προσθέτοντας τακτικά το ζωμό. Τελειώνουμε το ρύζι με τριμμένη παρμεζάνα και το υπόλοιπο βούτυροκαιστη συνέχεια, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. -
Για το Tελείωμα
Σε ένα πιάτο, βάζουμε το ρύζι και μετά τοποθετούμε τις φέτες από τα πορτσίνι. Τελειώνουμε με τη δαντέλα παρμεζάναςκαικαρυκεύουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.