+

Για τα Μανιτάρια

Για το Ριζότο

  1. Για τα Μανιτάρια

    Καθαρίζουμε με απορροφητικό χαρτί τα μανιτάρια, στη συνέχεια σοτάρουμε τα μισά μανιτάρια και τα μισά πορτσίνι (εφόσον τα έχουμε να μαλακώσουν στο κρασί) μέχρι να καραμελώσουν, προσθέτουμε το βούτυρο και το σκόρδο. Σβήνουμε με λίγο ζωμό και προσθέτουμε το fond demi και αφήνουμε να γλασάρουν.
  2. Για το Ριζότο

    Ζεσταίνετε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο .Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια σοτάρουμε με τα πορτσίνι . Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για 2 λεπτά και γλασάρουμε με λευκό κρασί και το αφήνουμε να στεγνώσει.

    Προσθέτουμε το ζωμό κότας στο ρύζι και μαγειρεύουμε για 18 λεπτά σε μέτρια φωτιά, προσθέτοντας τακτικά το ζωμό. Τελειώνουμε το ρύζι με τριμμένη παρμεζάνα και το υπόλοιπο βούτυρο, στη συνέχεια, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο .

  3. Για το τελείωμα

    Σε ένα πιάτο, βάζουμε το ρύζι και μετά τοποθετούμε τις φέτες από τα πορτσίνι . τελειώνουμε με τη δαντέλα παρμεζάνας, καρυκεύουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
+