Ριζότο με Άγρια Μανιτάρια Αυγουστιάτικα Σύκα και Γλυκό Κρασί Βισάντο
Το σύκο αποτελεί ένα από τα αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα, έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες και μεγάλη θρεπτική αξία καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β και C. Δώσε μια νότα φρεσκάδας στο κλασικό ριζότο με μανιτάρια προσθέτοντας αυτό το γευστικό - καλοκαιρινό φρούτο.

Συστατικά
Ριζότο με Άγρια Μανιτάρια Αυγουστιάτικα Σύκα και Γλυκό Κρασί Βισάντο
−
+
€0.0
Εκτέλεση
Διάφορα μανιτάρια του δάσους
/γρ
120.0 γρ
0%
Ρύζι αρμπόριο
/γρ
160.0 γρ
0%
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
/γρ
60.0 γρ
0%
Παρμεζάνα
/γρ
120.0 γρ
0%
Knorr Επαγγελματικός Ζωμός Κοτόπουλου σε Gel 800 gr
/γρ
1200.0 γρ
0%

Αποξηραμένα σύκα
/τεμ.
6.0 τεμ.
0%
Φρέσκα σύκα
/τεμ.
4.0 τεμ.
0%
Βούτυρο
/γρ
40.0 γρ
0%
Ελαιόλαδο
/γρ
0.0 γρ
0%
Αλάτι
/γρ
0.0 γρ
0%
Πιπέρι
/γρ
0.0 γρ
0%
Φρέσκια ρίγανη
/γρ
0.0 γρ
0%
Κρασί βισάντο
/γρ
100.0 γρ
0%
/
Εκτέλεση
-
Διάφορα μανιτάρια του δάσους 120.0 γρ
-
Ρύζι αρμπόριο 160.0 γρ
-
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο 60.0 γρ
-
Παρμεζάνα 120.0 γρ
-
Αποξηραμένα σύκα 6.0 τεμ.
-
Φρέσκα σύκα 4.0 τεμ.
-
Βούτυρο 40.0 γρ
-
Ελαιόλαδο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Φρέσκια ρίγανη
-
Κρασί βισάντο 100.0 γρ
Στάδια εκτέλεσης
-
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα μανιτάρια, τα αποξηραμένα σύκα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε, μέχρι να γυαλίσει. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό σταδιακά, μέχρι να βράσει το ρύζι. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Ολοκληρώνουμε δένοντας το ριζότο με το βούτυρο και την παρμεζάνα. Ντεκοράρουμε το ριζότο με φρέσκα σύκα και ρίγανη.