+

Εκτέλεση

  • Διάφορα μανιτάρια του δάσους 120 γρ
  • Ρύζι αρμπόριο 160 γρ
  • Κρεμμύδι ψιλοκομμένο 60 γρ
  • Παρμεζάνα 120 γρ
  • Αποξηραμένα σύκα 6 τεμ.
  • Φρέσκα σύκα 4 τεμ.
  • Βούτυρο 40 γρ
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Φρέσκια ρίγανη
  • Κρασί βισάντο 100 γρ
  1. Εκτέλεση

    Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα μανιτάρια, τα αποξηραμένα σύκα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε, μέχρι να γυαλίσει. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό σταδιακά, μέχρι να βράσει το ρύζι. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Ολοκληρώνουμε δένοντας το ριζότο με το βούτυρο και την παρμεζάνα.

    Ντεκοράρουμε το ριζότο με φρέσκα σύκα και ρίγανη.
+