Ριζότο με κολοκύθα
Ένα εύκολο αλλά και γεμάτο μυρωδιές πιάτο μπορεί να είναι η αρχή του χριστουγεννιάτικου σας γεύματος.

Συστατικά
Εκτέλεση
-
Κολοκύθα 400 γρ
-
Σκελίδες Σκόρδο 2 τεμ.
-
Κρεμμύδι 1 τεμ.
-
Ρύζι αρμπόριο 200 γρ
-
Κύμινο 2 tsp
-
Παρμεζάνα 50 γρ
-
Κόλιανδρος
-
Ελαιόλαδο
Στάδια εκτέλεσης
-
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψιλοκόβουμε την κολοκύθα σε μικρά κυβάκια, βάζουμε λίγο λάδι και τα βάζουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά. Ταυτόχρονα, σε ένα βαθύ σκεύος τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με βούτυρο. Ρίχνουμε το ρύζι και το κύμινο. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί με το ρύζι για περίπου 20 λεπτά. Μόλις βράσει το ρύζι, σερβίρουμε με την παρμεζάνα και τη ψημένη κολοκύθα.