Menu

Συστατικά

+

Για το ριζότο

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για το ριζότο

    Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε 1 λίτρο νερό, το ζωμό και την τομάτα περασμένη από μπλέντερ. Δίνουμε μια βράση και το κρατάμε στην άκρη. Κόβουμε το κρεμμύδι μπρινουάζ και το σοτάρουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει. Έπειτα προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να γυαλίσει. Σβήνουμε με το κρασί, αρωματίζουμε με το σκόρδο και αρχίζουμε να προσθέτουμε το ζωμό μας σιγά σιγά. 5 λεπτά πριν βγάλουμε το ρύζι μας, προσθέτουμε τις καθαρισμένες και ελαφρώς σοταρισμένες γαρίδες και το σπανάκι, καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και τη σκόνη μαραθόσπορου. Τέλος δένουμε με ελαιόλαδο και σερβίρουμε.