Ριζότο με Baby Σπανάκι, Τομάτα και Γαρίδες
Ποιος λέει ότι η Σαρακοστή είναι γευστικά μονότονη; Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε την ανατροπή με ένα ριζότο!

Συστατικά
Ριζότο με Baby Σπανάκι, Τομάτα και Γαρίδες
Για το ριζότο



Για το ριζότο
-
Ελαιόλαδο 50.0 ml
-
Κρεμμύδι 150.0 γρ
-
Ρύζι αρμπόριο 100.0 γρ
-
Γαρίδες Νο3 500.0 γρ
-
Baby σπανάκι 100.0 γρ
-
Λευκό κρασί 50.0 ml
-
Μαραθόσπορος 3.0 γρ
-
Αλάτι
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Στάδια εκτέλεσης
-
Για το ριζότο
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε 1 λίτρο νερό, το ζωμό και την τομάτα περασμένη από μπλέντερ. Δίνουμε μια βράση και το κρατάμε στην άκρη. Κόβουμε το κρεμμύδι μπρινουάζ και το σοτάρουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει. Έπειτα προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να γυαλίσει. Σβήνουμε με το κρασί, αρωματίζουμε με το σκόρδο και αρχίζουμε να προσθέτουμε το ζωμό μας σιγά σιγά. 5 λεπτά πριν βγάλουμε το ρύζι μας, προσθέτουμε τις καθαρισμένες και ελαφρώς σοταρισμένες γαρίδες και το σπανάκι, καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και τη σκόνη μαραθόσπορου. Τέλος δένουμε με ελαιόλαδο και σερβίρουμε.