Ρολό Γαλοπούλας με Σπανάκι, Μήλο και Μπέικον
Ένα εξαιρετικά γευστικό πιάτο για το εορταστικό τραπέζι!

Συστατικά
Ρολό Γαλοπούλας με Σπανάκι, Μήλο και Μπέικον
−
+
€0.0
Εκτέλεση
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
/τεμ.
1.0 τεμ.
0%
Λευκό κρασί
/ml
50.0 ml
0%
Knorr Επαγγελματικός Ζωμός Κοτόπουλου σε Gel 800 gr
/γρ
200.0 γρ
0%

Σπανάκι
/γρ
200.0 γρ
0%
Ψιλοκομμένο φινόκιο
/γρ
100.0 γρ
0%
Πράσινο μήλο
/τεμ.
1.0 τεμ.
0%
Knorr Primerba Πάστα Σκόρδο 340 gr
/γρ
10.0 γρ
0%

Knorr Primerba Πάστα Θυμάρι 340 gr
/γρ
5.0 γρ
0%

Μυρώνια
/γρ
30.0 γρ
0%
Για το ρολό
Στήθος Γαλοπούλας
/kg
1.0 kg
0%
Φέτες μπέικον
/τεμ.
15.0 τεμ.
0%
/
Εκτέλεση
-
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1.0 τεμ.
-
Λευκό κρασί 50.0 ml
-
Σπανάκι 200.0 γρ
-
Ψιλοκομμένο φινόκιο 100.0 γρ
-
Πράσινο μήλο 1.0 τεμ.
-
Μυρώνια 30.0 γρ
Για το ρολό
-
Στήθος Γαλοπούλας 1.0 kg
-
Φέτες μπέικον 15.0 τεμ.
Στάδια εκτέλεσης
-
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει, προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Στη συνέχεια, αρωματίζουμε με σκόρδο, σβήνουμε με κρασί και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Τελειώνουμε με τα μυρωδικά και το μήλο κομμένο σε καρέ. -
Για το ρολό
Ανοίγουμε με πολύ προσοχή το φιλέτο και στη συνέχεια τοποθετούμε παράλληλα τις φέτες του μπέικον και από πάνω τη γέμιση. Τυλίγουμε και τοποθετούμε σε ταψί μαζί με το ζωμό και ψήνουμε στους 170° για 45 λεπτά με 1 ώρα. -
Για το τελείωμα
Περνούμε τα υγρά από το ψήσιμο και τα δένουμε με βούτυρο. Επίσης, μπορούμε να συνοδεύσουμε το ρολό μας με αχνιστό κουνουπίδι, ψητά παντζάρια και ψητά babyκαρότα.