Menu

Συστατικά

+

Για το Ρολό

  • Σπανάκι, Κατεψυγμένο σε Φύλλα 400.0 γρ
  • Αυγά 6.0 τεμ.
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 40.0 γρ
  • Μπέικιν πάουντερ 10.0 γρ
  • Μοσχοκάρυδο
  • Πεκορίνο Αμφιλοχίας 30.0 γρ

Για τη Γέμιση

  • Ζέστ λεμονιού 1.0 τεμ.
  • Φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο 20.0 γρ
  • Καπνιστός Σολομός 150.0 γρ
  • Γαρίδες Νο3 150.0 γρ
  • Μπρικ Σολομού 50.0 γρ

Εντυπωσιακό, γευστικό, πρωτότυπο πιάτο που θα φέρει θαλασσινή αύρα στο εορταστικό τραπέζι

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για το Ρολό

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C βαθμούς και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
    Προσθέτουμε σε μπλέντερ το αποψυγμένο σπανάκι τους κρόκους των αυγών και δουλεύουμε μέχρι να κοπεί το σπανάκι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, 1/4 κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο, 1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλό αλάτι και άφθονο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και ομογενοποιούμε.

    Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε μια μεγάλη κουταλιά από τη μαρέγκα στο μπολ με το σπανάκι, στη συνέχεια προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα, διατηρώντας όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα.

    Ρίχνουμε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί και το απλώνουμε απαλά μέχρι να ισιώσει. 
    Ψήνουμε για 12-15 λεπτά μέχρι και να γίνει ελαφρώς χρυσαφί. Εν τω μεταξύ, τοποθετούμε ένα μεγάλο φύλλο λαδόκολλας σε μια επιφάνεια εργασίας και πασπαλίζουμε από πάνω το πεκορίνο.
    Όταν ψηθεί, αναποδογυρίζουμε το ταψί πάνω στην λαδόκολλα, αφαιρούμε το ταψί και αφήνουμε το ρολό να κρυώσει.
  2. Για τη Γέμιση

    Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γέμιση. Κάνουμε τρίμματα τον καπνιστό σολομό, βράζουμε τις γαρίδες και τις στραγγίζουμε.
    Σε μπασίνα ανακατεύουμε όλα τα υλικά με λίγο καρύκευμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
    Αφαιρούμε την πάνω λαδόκολλα από το ρολό και απλώνουμε τη γέμιση. Με τη βοήθεια της κάτω λαδόκολλας, τυλίγουμε το ρολό από τη στενή άκρη. Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και το ράβουμε προς τα κάτω. Γαρνίρουμε με άνηθο και μπρικ σολομού.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού