+

Για την Καρμπονάρα

  • Φρέσκα Αυγά 4 τεμ.
  • Spaghetti 450 γρ
  • Guanciale ή pancetta ή μπέικον σε φέτες ή κύβους 240 γρ
  • Τριμμένο Πεκορίνο 85 γρ
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Tριμμένo Parmigiano-Reggiano 85 γρ
  1. Για την Καρμπονάρα

    Αρχικά βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια μας al dente. Στη συνέχειαστραγγίζουμε τα μακαρόνια και κρατάμε ένα μέρος από το νερό.
    Σε μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τα τριμμένα τυριά.
    Σοτάρουμε την πανσέτα μέχρι να αποκτήσουμε χρυσαφί χρώμα και γίνει κρίσπι.
    Προσθέτουμε μέρος από το νερό και τα μακαρόνια και δουλεύουμε στη φωτιά.
    Στο τέλος προσθέτουμε το μείγμα των αυγών με τα τυριά εκτός φωτιάς και ομογενοποιούμε, στην περίπτωση που ή πάστα τραβήξει όλα τα υγρά προσθέτουμε και άλλο νερό που έχουμε κρατήσει από τα μακαρόνια μέχρι να έχουμε μια ωραία σάλτσα. Καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

+