Σάλτσα Καρμπονάρα
Όλα τα μυστικά για να φτιάξετε την απόλυτη Ιταλική Καρμπονάρα!

Συστατικά
Για την Καρμπονάρα
-
Φρέσκα Αυγά 4.0 τεμ.
-
Spaghetti 450.0 γρ
-
Guanciale ή pancetta ή μπέικον σε φέτες ή κύβους 240.0 γρ
-
Τριμμένο Πεκορίνο 85.0 γρ
-
Πιπέρι
-
Αλάτι
-
Tριμμένo Parmigiano-Reggiano 85.0 γρ
Στάδια εκτέλεσης
-
Για την Καρμπονάρα
Αρχικά, βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια μας al dente. Στη συνέχεια, στραγγίζουμε τα μακαρόνια και κρατάμε ένα μέρος από το νερό.Σε μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τα τριμμένα τυριά.Σοτάρουμε την πανσέτα, μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα και γίνει τραγανή.Προσθέτουμε μέρος από το νερό και τα μακαρόνια και δουλεύουμε στη φωτιά.Στο τέλος, προσθέτουμε το μείγμα των αυγών με τα τυριά εκτός φωτιάς και ομογενοποιούμε.Στην περίπτωση πουη πάστα τραβήξει όλα τα υγρά, προσθέτουμε και άλλο νερό που έχουμε κρατήσει από τα μακαρόνια, μέχρι να έχουμε μια ωραία σάλτσα. Καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.